Новини

140 неправомерни сгради обявени за събаряне от РДНСК за 5 години, някои вече са гътнати.

140 НЕЗАКОННИ СГРАДИ СА ОБЯВЕНИ ЗА ДОБРОВОЛНО ИЛИ ПРИНУДИТЕЛНО СЪБАРЯНЕ ОТ РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛЕН СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ. Случаите засягат постройки с различна големина, които са изградени без необходимите строителни книжа и проекти. По закон всеки може да сезира контролния орган за подобен имот, независимо дали е засегнат пряко, или не, но не са редки и случаите на „съседски рекет“ или набеждаване.

ЕДИН ОТ НАЙ-ФРАПИРАЩИТЕ СЛУЧАИ, С КОЙТО СЕ ЗАНИМАВА В МОМЕНТА ДИРЕКЦИЯТА ЗА СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ Е СВЪРЗАН С НЕЗАКОННО ИЗГРАДЕН СЕМЕЕН ХОТЕЛ В МЕСТНОСТТА „ПАМЕТНИЦИТЕ“ в Свищов. Обектът и елементи от него са констатирани като незаконни още през 2015 г. Според преписката комплексът е надстроен и разширен без одобрени проекти, което го прави незаконен. Различни части от него вече са премахнати. Едно от последните неща обаче, за които върви отделна процедура е частният шадраван, който краси градината му и също се оказал незаконен.

Остъклени тераси, навеси за коли, няколко барбекюта на територията на Велико Търново и региона също имат заповеди за премахване, част от които още не са влезли в сила, а други вече са изпълнени доброволно. Сред констатираните нередности са и множество въздушни кабелни мрежи на територията на старата столица, които също са в юрисдикцията на РДНСК.

С. НАЙДЕНОВ

One thought on “140 неправомерни сгради обявени за събаряне от РДНСК за 5 години, някои вече са гътнати.

  • По закон всеки може да сезира контролния орган за подобен имот, независимо дали е засегнат пряко, Ето това им е дейността на чиновниците, топлят столовете и чакат доносници-национална политика. Това да обикалят обекти им е непознато, само да трупат пенсионен стаж. Блок издигнат на 9 етажа ги изненадва-нямали сигнал, а той пустия за една нощ изграден….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *