4 четения

Събират пръст от знакови места за годишнината на НВУ

ПРЪСТ ОТ ВСИЧКИ МЕСТА В СТРАНАТА, НА КОИТО НВУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ Е ПОМЕЩАВАЛ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, ЩЕ БЪДАТ СЪБРАНИ В ГИЛЗИ И ПОСТАВЕНИ В МУЗЕЯ НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ. Инициативата е част от програмата по случай 140 години от основаването на Военния университет, каза началникът на вуза бригаден генерал Пламен Богданов и уточни, че екипът му има намерение да вземе пръст от Пловдив, София и два района във Велико Търново.

Патрон на честванията ще бъде военният министър Красимир Каракачанов. Очаква се да пристигнат и висши офицери от съюзническите армии.

КУЛМИНАЦИЯТА НА ЧЕСТВАНИЯТА ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ, КОГАТО ЩЕ БЪДЕ ИЗДАДЕНА СПЕЦИАЛНА КАРТА С ВСИЧКИ ВОЕННИ УЧИЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ДО НАШИ ДНИ. За тогава е планирана и научна конференция „140 години военно образование традиции и перспективи“. Следващата седмица НВУ „Васил Левски“ ще домакинства заключителния етап на олимпиадата по обща европейска политика, сигурност и отбрана. В нея участват курсанти от европейските военни училища, а в старата столица ще пристигнат 70 души.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!