90 четения

Ученици от ПМГ „В. Друмев“ с успех от националната олимпиада по информационни технологии

ВЪЗПИТАНИКЪТ НА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ХРИСИАН ПЕТКОВ СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО в категория „Интернет приложения“ на националната олимпиада по информационни технологии в Търговище. Хрисиан се състезава в групата на 9 – 12 клас заедно със своя съученик от математическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора Йоан Маринов. Двамата са успели да впечатлят журито с проекта си Mechanic.bg.

Разработката на младежите е предназначена за специалисти в сферата на автомобилите, които искат да автоматизират процеса по уговаряне на срещи с клиенти, както и да рекламират автомобилните си сервизи пред правилната аудитория – хора с автомобили, нуждаещи се от услугите на сервиз. Mechanic.bg осигурява и директна връзка сервиз – клиент.

Хрисиан и Йоан са получили оценка 6,00 за представянето си, което ги прави и лауреати на националната олимпиада. ВТОРО МЯСТО В ОЛИМПИАДАТА СА ЗАВОЮВАЛИ ТЕОДОРА СЛАВОВА И ЦВЕТИНА БОРИСОВА. И двете са ученички в 10-и клас на търновската математическа гимназия и работят заедно с Георги Игнатов, старши учител по информатика и информационни технологии. Момичетата са в призовата тройка в направление „Мултимедийни приложения“ с проекта си „Търновград – назад в историята“. Цветина Борисова е постигнала успех отличен 5.50 в общото класиране.

Другият отбор на ПМГ „Васил Друмев“ – Симеон и Мартин, също от 10-и клас и също с ръководител Георги Игнатов, са се представили отлично в направление „Мултимедийни приложения“ с проекта си AltEn и са в топ 20 на България в своята категория.

Двата проекта на десетокласниците са били удостоени със специална награда, връчена лично от вицепрезидента на фирма Chaos Group Руско Русков. Chaos Group е българска софтуерна компания, световен лидер в компютърната графика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!