36 четения

Свищовски ученички спечелиха две първи места на финала на Международен конкурс в Москва

ВЪЗПИТАНИЧКИТЕ НА СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ В СВИЩОВ ЛЮБОМИРА ДИМИТРОВА И СИМОНА ГАЙДАРОВА СПЕЧЕЛИХА ДВЕ ПЪРВИ МЕСТА В заключителния етап на Международния конкурс за математика и проектиране „MITE-2018”, който се провежда в Москва.

Десетокласничката Любомира Димитрова е победител в направлението „Математически модели на реални процеси в природата и обществото” със своя проект „Вебер, Фехнер и маркетинга”. Това е най-тежкото направление от конкурса, в което тази година са се състезавали 23 проекта от България, Русия и Казахстан, допуснати до международния кръг на конкурса след предварителна селекция. Любомира е впечатлила журито с презентацията си и с представеното от нея компютърно приложение, което демонстрира възможността за използване на изводите, направени от нея в рамките на разработката й, в практиката. Любомира защитава проекта си на английски език, като тя е единственият участник, отговорил на абсолютно всички въпроси на журито.

Общият проект на Любомира Димитрова и Симона Гайдарова също е класиран първи. Проектът е на тема „Предмеханичен етап в развитието на изчислителната техника” и е в направление „История на математиката”. Двете възпитанички на свищовската гимназия са защитили проекта си на руски език, което допълнително е впечатлило журито в конкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!