7 четения

Великотърновският театър предлага три български заглавия по повод 24 май

ТРИ БЪЛГАРСКИ ЗАГЛАВИЯ ПРЕДЛАГАТ АРТИСТИТЕ ОТ МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА СВОИТЕ ЗРИТЕЛИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ. Спектаклите са посветени на Деня на българската просвета и култура и за удобство на зрителите се продават на пакетна цена от 18 лв. За всяка от постановките обаче може да се закупи и отделен билет.

Маратонът с българските заглавия започва на 17 май от 19 часа в голяма зала на МДТ със спектакъла „Хъшове”, направен по мотиви от повестта „Немили-недраги” на Иван Вазов. Търновският театър е единствен след Народния театър в София, който прави подобна сценична реализация на „Хъшове”. На 22 май от 19 часа в голяма зала ще бъде представен мюзикълът „Българи от старо време“ по едноименната оперета и повестта на Любен Каравелов. Музиката е на Асен Карастоянов, а либретото – на Коста Райнов. В представлението участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на театъра.

На 23 май от 19 часа в камерна зала е историческият спектакъл „Духът на поета” от Стефан Цанев. Пиесата досега е поставяна единствено в Народния театър. На търновска сцена постановката се реализира съвместно с Община Велико Търново и е посветена на 140-годишнината от Освобождението на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!