Реликви от Учредителното събрание гостуваха в Нощта на музеите в Плевен | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Реликви от Учредителното събрание гостуваха в Нощта на музеите в Плевен

Публикувана на: 16.05.2018г. 525 прегледа

Регионален исторически музей-Велико Търново представи реликви от Учредителното събрание в рамките на Европейската инициатива Нощ на музеите в Панорамата “Плевенска епопея 1877 г.”.
Над 1500 души разгледаха изложбата „140 години от освобождението на България и изграждането на новата българска държава“, която бе експонирана специално за събитието в нощта на 12 май. В нея бяха включени 11 експоната, свързани с откриването на Учредително събрание през 1879 г., гт фонда на великотърновския музей.
Посетителите на събитието видяха звънеца, правилника за вътрешен ред и дневниците на Учредителното събрание, оригиналната Търновска конституция, словото на княз Дондуков-Корсаков от откриването на Учредителното събрание, снимки и други ценни реликви.
Изложбата „140 години от освобождението на България и изграждането на новата българска държава“,бе акцент в Нощта на музеите, организирана от Регионален военноисторически музей-Плевен.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *