55 четения

ВТУ закри девет специалности, откри осем нови магистърски програми

ДЕВЕТ СПЕЦИАЛНОСТИ ЗАКРИ НА ПОСЛЕДНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ АКАДЕМИЧНИЯТ СЪВЕТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Няма да има прием за специалност „Теология и социално служене” в редовна и задочна форма на обучение в степен „бакалавър“.

Магистърските програми остават без специалностите „Образование в извънучилищна среда“, „Тай-чи“ и „Гражданско образование“ и трите в направление „Педагогика“.

Четири програми отпадат и в направление „Изобразително изкуство“ – „Църковни изкуства“ за професионална квалификация художник учител, „Църковни изкуства – иконопис“, „Църковни монументални изкуства“ и „Църковни изкуства – дърворезба“, редовно обучение. В направление „Религия и теология“ членовете на Академическия съвет закриха специалността „Религиозно образование“, която имаше прием и в редовна, и задочна форма на обучение.

Разкриват се процедури за нови осем магистърски програми. Те са „Англицистика“, „Психология на езиковата комуникация“, „Книга и реклама“, „Църковни изкуства“, „Изящни изкуства – реставрация и консервация“ за кандидати, които са бакалаври или магистри в съответното професионално направление. Магистърските програми за кандидати, които са бакалаври или магистри от други професионални направления, са „Педагогика на обучението по български език и литература“, „Книга и реклама“ и „Арттерапия“. От новата учебна година започва програмна акредитация на докторски програми „Логика“ и „Философия на правото и политиката“ във Философския факултет.

Един коментар за “ВТУ закри девет специалности, откри осем нови магистърски програми

  • 16.05.2018 в 21:47
    Permalink

    Калайджийство с ромска филология и марсианска политология.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!