13 четения

ГЕРБ подари на председателя на групата на ЕНП в Европарламента картина на търновски художник

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов подари платно от търновски художник на колегата си в Европейския парламент и също председател на най-голямата група в него – Манфред Вебер. Жестът е от името на парламентарната група на ГЕРБ. Народните представители откупиха картината „Българка“ на Христо Панев, който преди дни подреди изложба в Народното събрание.

Прекрасната творба искрено зарадва Манфред Вебер, който в сряда посети Народното събрание.

„България има невероятни творци, за нас е изключително важно, че ще притежавате една прекрасна картина“, обърна се Цветан Цветанов към Вебер.

„Убеден съм, че през следващите години г-н Манфред Вебер ще бъде един от водещите европейски политици и се радвам, че той е голям приятел на България и всички български граждани“, категоричен е Цветанов, който в парламента представлява Великотърновския район.

Председателят на ЕНП в ЕП Манфред Вебер е в България във връзка със срещата на върха между Европейския съюз и Западните Балкани. Той подчерта и важността на усилията на правителството на Бойко Борисов за защита на външната европейска граница с Турция и за изграждането на необходимите възпрепятстващи съоръжения по нея. Вебер изрази задоволството си от реализираните политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента.

Един коментар за “ГЕРБ подари на председателя на групата на ЕНП в Европарламента картина на търновски художник

  • 17.05.2018 в 15:57
    Permalink

    Този подари и от името на БСП. Хитрец.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!