Гимназията по архитектура изпрати 86 абитуриенти, шестима са пълни отличници

86 АБИТУРИЕНТИ ИЗПРАТИ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Шестима са дванадесетокласниците, които завършват с 6,00 от целия си курс на обучение.

Ани Пендашева и Светлозар Арнаудов са пълните отличници на специалност „Строителство и архитектура“. Антоанета Антонова и Стела Януславова са първенците в специалност „Архитектурна реставрация“, а паралелката по „Интериорен дизайн“ се гордее с Мирослав Марков и Светлозар Димитров.

Миналия ден ръководството на гимназията отличи и най-добрите си абитуриенти, спечелили различни призови места в конкурси и състезания. Маргарита Ташева, специалност „Интериорен дизайн“, има златен медал в категория „Рисунка“ и бронзов медал в категория „Колаж“ на осмия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“ в Хасково миналата година. Конкурсът е под патронажа на евродепутата Мария Габриел. В същия конкурс тази година Маргарита спечели сребърен медал в категория „Рисунка“. Тя е втора и в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” за учебната 2016/2017 г.

Съби Събев, който завършва същата специалност, е носител на златен медал в категория „Колаж“ на осмия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“, както и на поощрителна награда в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” миналата година. След това тийнейджърът предостави рисунката си за благотворителен търг по време на официалната церемония на националния конкурс.

Тези два конкурса са донесли победи и за Силия Кънева, Селен Петкова и Наталия Цонева. Мирослав Марков е трети в национално състезание по рисунка „Зеленият транспорт на бъдещето“. Всички те завършват „Интериорен дизайн”.

Антоанета Антонова и Ани Пендашева, които завършват специалност „Архитектурна реставрация“, имат призови класирания в конкурси във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а Мартин Иванов завършва специалност „Строителство и архитектура“ като републикански шампион по бокс при младежите за 2017 г. и е втори при мъжете на Държавното лично отборно първенство за тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.