12 четения

ВРЕМЕТО: До края на периода остава променливо, със сравнително високи температури и ежедневна вероятност за кратки дъждове и бури

През нощта облачността ще намалее. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13 гр. За В. Търново се очаква минимална температура около 12. Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд придружен от гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28. За В. Търново се очаква максимална температура около 28 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.8 гр. през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.3 през 1981 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 52 минути и ще залезе в 20 часа и 36 минути. Фаза на Луната: три денонощия след новолуние.

В събота ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните между 18 и 21. В неделя преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще има променлива до значителна облачност и на отделни места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15, максималните – между 22 и 25. От понеделник до четвъртък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15, максималните – между 23 и 26.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще има променлива до значителна облачност, на отделни места с превалявания от дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14 гр. В събота ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 13. В неделя преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще има променлива до значителна облачност, на отделни места с превалявания от дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14. От понеделник до четвъртък ще има променлива до значителна облачност, след обяд с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 14 и 15. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!