Новини

Исторически фестивал „Европа и Царевград Търнов“

Дата: 19 май 2018 г., събота
Час: от 10.00 ч. до 14.30 ч.
Място: района между Шишманова баня и църквата „Св. Петър и Павел“ в квартал „Асенов“, гр. Велико Търново.

Фестивалът е част от кампанията „Европа в моя регион“ 2018. Организира се във връзка с Европейската година на културното наследство и ще популяризира обекти – културно наследство, обновени с Европейски средства.

По време на фестивала ще бъдат представени ежедневния бит, занаяти, изкуства и войнски умения от периода XII-XIV век – времето на династията Асеневци. Зрителите ще имат възможност да стрелят с лък, да опитат ловкостта и сръчността си в средновековните игри, да се запознаят с музиката и танците от епохата, да рисуват върху керамика, да се снимат за спомен облечени в средновековни болярски и царски одежди и доспехи.

Програма:
10.00 – откриване на форума, приветствие от организаторите
10.10 – изпълнение на група „Ериней“
11.00 – беседа и демонстрация на бойни техники, двубой
11.45 – изпълнение на група „Ериней“, мастерклас по средновековни танци
13.00 – демонстрации на бойни техники, турнир
13.45 – изпълнение на група „Ериней“
14.30 – закриване на форума

В рамките на събитието Областен информационен център – Велико Търново ще предоставя информационни и рекламни материали, представящи дейността на центъра и успешно реализирани проекти в общините от Великотърновска област с финансиране от ЕСИФ.

Организатори и партньори: Областен информационен център – Велико Търново, Община Велико Търново, НД „Традиция“ – клон Велико Търново, РИМ – Велико Търново, Сдружение за исторически възстановки „Чигот“ – гр. Варна, музикална формация „Ериней“ и свободни реконструктори от България.

ВХОД СВОБОДЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *