От чаши до презервативи: търговците предлагат широка гама сувенири за кралската сватба

От маски и чаши до пакетчета чай и презервативи, феновете на кралското семейство могат да се сдобият с всякакви сувенири в чест на предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл, предаде Ройтерс.
Имената и лицата на внука на кралица Елизабет Втора и неговата американска годеница красят всевъзможни стоки в магазините в британския град Уиндзор, където двойката ще се ожени в събота, а търговците се надяват да спечелят от интереса на местните и туристите.
Чанти, чаши, чинии и буркани с етикети „Хари“ и „Меган“ са наредени по рафтовете и витрините на магазините, наред с флагчета, плюшени играчки и парти облекло.
Кралският монетен двор вече започна продажбата на три варианта на паметна монета за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл с номинал пет британски лири.
Краун джуълс (Crown Jewels) предлагат сувенирни презервативи, представени в кутия под звуците на специален музикален аранжимент на „Бог да пази кралицата“ и „Знаме, обсипано със звезди“.
Според консултантска компания сватбата ще донесе на британската икономика един милиард британски лири.
Британската група за икономически прогнози И Уай АйТиИЕм клъб (EY ITEM Club) посочи обаче миналата седмица, че окачва сватбата да донесе ограничени ползи за икономиката на страната.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.