Малчугани от детска градина „Соня“ са първи във фестивала на руската култура

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СОНЯ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИХА ПЪРВО МЯСТО В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА Петия национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, който се проведе в Горна Оряховица. Отличното представяне класира децата за участие в зоналния кръг на фестивала в края на месец май в Кнежа.

Във вторник и сряда възпитаниците на детската градина направиха открити уроци по руски език, в които участваха децата от група „Берëзка“, които изучават руски език за първа година и от група „Ёлочка“, които учат езика вече втора година. Децата показаха комуникативни умения, пяха, рецитираха стихотворения и играха „палчикови“ игри, усвоени през изминалата учебна година. По време на демонстративните занятия, момиченцата от група „Ёлочка“, облечени в руска национална носия, показаха танца си „По малину в сад пойдем“, с който са се класирали първи в областния кръг на фестивала.

ДЕЦАТА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИТЕ ГРАДИНИ ИЗУЧАВАТ РУСКИ ЕЗИК ОТ 2014 Г. Тогава обучението започва с четири групи в четири детски градини. Сега групите са шест, колкото са и учебните заведения, в които родителите избират руския език за децата си.

От новата учебна година руски език ще изучават и първолаците в СУ „Емилиян Станев“ в старата столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *