Откриха новия „Практикер“, предлага над 50 хил. артикула на 6000 кв. метра

Кметът Даниел Панов и шефът на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев прерязаха лентата на обекта

ПОВЕЧЕ ОТ 50 ХИЛ. АРТИКУЛА, РАЗПОЛОЖЕНИ НА ПЛОЩ ОТ НАД 6000 ХИЛ. КВ. МЕТРА, ПРЕДЛАГА НОВИЯТ МАГАЗИН „ПРАКТИКЕР“, КОЙТО БЕ ОТКРИТ ВЧЕРА С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ. Лентата прерязаха кметът Даниел Панов и председателят на Съвета на директорите на компанията собственик „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев. Сред официалните гости бяха областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и множество контрагенти на търговската верига от цялата страна. 5 месеца продължи обновлението, като съществуващият магазин бе разширен с над 2300 квадратни метра разгъната площ. Към „Практикер” има и удобен безплатен паркинг със 140 места, магазинът отваря 80 работни места.

„Средната заплата е над 1000 лв. и Велико Търново вече няма прозвището „Градът на 500 лв.“, тъй като повечето работодатели досега даваха само минимални възнаграждения. Благодаря на Радослав Владев и Красимир Гърдев, които създадоха първия Търговски парк в града и показаха, че този тип комплекси са нещо много практично“, изтъкна в словото си кметът Даниел Панов. На свой ред Тодор Белчев подчерта, че за дружеството е привилегия да реализира инвестицията си във Велико Търново и ще подпомага града с множество проекти.

По случай старта на „Практикер” бе организиран стилен коктейл. Два часа по-късно в магазина бяха пуснати и първите клиенти, които се бяха наредили пред входовете много преди обявения час за отваряне. СПЕЦИАЛНО ЗА ОТКРИВАНЕТО ИМАШЕ ГОЛЕМИ НАМАЛЕНИЯ НА МНОГО СТОКИ.

С. МАРИНОВ


„Практикер“ отваря с големи намаления, бюрократични спънки бавят „Практис“

„Кауфланд“ преправя леко проекта си и търси изпълнител.

ЗАРАДИ ДРАСТИЧНИТЕ НАМАЛЕНИЯ НА СТОКИ ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ СИ ПРЕКРОЯВАТ РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА ОТИДАТ В ЧЕТВЪРТЪК ПРЕДИ 15 ЧАСА ЗА ОТВАРЯНЕТО НА НОВИЯ МАГАЗИН „ПРАКТИКЕР“. От 13 часа пък е предвидена официалната церемония като старта на обекта са пуснати множество артикули с 50-70 на сто по-ниски цени, което примамва потребителя. Така например първите посетители ще могат да си вземат енергоспестяващи крушки по 1,89 лв., докато обичайната им стойност по другите обекти е поне двойна. Градинска люлка по 85 лв., интериорни врати по 79 лв., смесители за бани на „Видима“ по 39 лв. са другите примамливи предложения за народа. Мнозина са в очакване да си набавят и фаянсови плочки по 6,99 лв. квадрата, както и ламиниран паркет за едва 7,79 лв.

БЮРОКРАТИЧНИ СПЪНКИ ПЪК ЗАСЕГА БАВЯТ ОТВАРЯНЕТО НА КОНКУРЕНТНИЯ ХИПЕРМАРКЕТ „ПРАКТИС“.

За обекта все още не е дошла приемателна комисия от София и той не може да бъде пуснат, независимо, че е готов преди магазина на „Практикер“, а собствениците плащат заплати на близо 100 човека без да е отворено. Документите за откриването са внесени още на 23 април, но по закон срокът за комисията е месец. Така най-оптимистичните прогнози за пуска на заредения строителен супермаркет „Практис“ са за идната седмица.

Жителите на региона с интерес следят и случващото се около „Кауфланд“. Неотдавна пред „Борба“ кметът Даниел Панов на база контакта си с ръководството на веригата обяви, че там магазинът може да е готов още в края на годината или в началото на следващата. За обекта вече има издадени разрешителни, но „първата му копка“ се бави заради лека корекция в проекта и процедура по избор на изпълнител, която трябва да приключи до края на месеца, разбра „Борба“.

С. МАРИНОВ

4 thoughts on “Откриха новия „Практикер“, предлага над 50 хил. артикула на 6000 кв. метра

 • 17.05.2018 в 15:09
  Permalink

  Народа бил беден, нямал пари, покупвателната способност била нищожна, пенсионерите едва си купували киселото мляко, младите нямали пари за създаване на семейство, трудещите се не можели да покриват разходите на семейството …. изобщо-недоимък отвсякъде. Но…… ти да видиш как народа ще се юрне, какви скандали на опашките,всеки награбил кашони с нещо си, доволни физиономии, ,,че това е на далавера“.
  Харчим пари,които нямаме,
  за неща,които не са ни нужни,
  за да впечатлим хора,
  които не харесваме.

  Отговор
  • 19.05.2018 в 10:15
   Permalink

   като имаш нужда от нещо що да не си го купиш? Аман от индивиди, които гледат джоба на другия!!!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *