161 четения

Меракът на Георги Вълев да осъди репортер на „Борба“ удари на камък

Разходките на затворника от Ловеч до В. Търново обаче продължават, сметката я плащат данъкоплатците

Районният съд във Велико Търново оправда вчера репортера на „Борба“ Нели Сукова по заведено срещу нея дело за клевета и уронване на доброто име от затворника Георги Вълев. След съдебно следствие в три заседания от март т.г. съдия Младен Димитров произнесе оправдателна присъда за журналистката и отхвърли предявения граждански иск от Вълев в размер на 15 000 лева. Оправдателната присъда бе произнесена след брилянтна пледоария на адвоката на вестника Иван Няголов. Той направи на пух и прах речта на служебния адвокат на осъдения до живот по делото „Килърите” за поръчителство на две убийства. Служебният адвокат се опита да припише извършване на престъпление от авторката на статията от 10 януари т.г., в която се говори за една от версиите за убийството на Петър Христов, че Георги Вълев може да има участие в поръчването на екзекуцията на търновския бизнесмен от затворническата килия в Ловеч. ГЕОРГИ ВЪЛЕВ СЕ ОПИТА ВЧЕРА ДА ИЗПОЛЗВА МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТ ОТ болницата в Ловешкия затвор, че е припаднал и получил психични проблеми от статията в „Борба“ от 10 януари. В документа обаче лекарят е написал, че нервният срив се дължи на публикации в пресата! Кои са тези публикации и коя е тази „преса“ по време на делото не беше уточнено.

ОПРАВДАТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА РАЙОННИЯ СЪД ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ОКРЪЖНИЯ ВЪВ В. ТЪРНОВО. Затворникът Вълев със сигурност ще се ползва и от тази възможност, за да се разходи до В. Търново отново и за пореден път. Защото той няма никакви разходи поради декларация за бедност. В същото време през 2016 г. Окръжният съд вдигна запори върху 13 негови имота и дялове във фирми. Въпреки този всеизвестен факт той обаче води куп дела и винаги му се отпускат служебни адвокати за сметка на данъкоплатците, а Георги Вълев не плаща и държавната такса върху граждански искове, която е 4%. Така например за исканите от репортера на „Борба“ 15 000 лв. той трябваше да плати близо 600 лева и отделно минимум 300 лева за адвокат. А това дело не е единственото, с което Георги Вълев разнообразява затворническото си ежедневие и си осигурява разходки, макар и с белезници, до Велико Търново.

НА 23 МАЙ ТОЙ ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ВОДЕН ОТ ПОЛИЦИЯ, СЪДЕБНА ОХРАНА И ЖАНДАРМЕРИЯ във В. Търново. Този път съди следствения арест заради липса на комфорт и иска 500 лева. Заедно с него ще бъде доведен и осъденият за убийства Халил, който да разкаже колко мъки е изпитал Вълев по време на престой преди години в килия във В. Търново. Въпросният осъден убиец бе свидетел и по делото срещу Нели Сукова, за да каже колко много е страдал Вълев по време на разходка в Ловешкия затвор, защото му е било уронено доброто име.

НА 21 ЮНИ В ОКРЪЖНИЯ СЪД ЗАПОЧВА ПЪК ДЕЛОТО НА КОМИСИЯТА „Антикорупция“за отнемане в полза на държавата на 41 имота на Вълев за 3,6 млн. лв., които са запорирани. За този ден известният в близкото минало търновски хотелиер пак ще бъде конвоиран от затвора в Ловеч, за да не бъдат нарушени неговите граждански права. Всички разходи за разходките на затворника са за сметка на народа. Дали пък прокуратурата най-сетне няма да извърши проверка дали Георги Вълев е затворник милионер, или затворник бедняк и какво е направил с 13-те собствености, освободени от запори през 2016 г. с определение на Окръжния съд във В. Търново?

6 коментара за “Меракът на Георги Вълев да осъди репортер на „Борба“ удари на камък

 • 18.05.2018 в 13:30
  Permalink

  Съдебна охрана да пази по-добре това джудже, че ми се струва, че се готви да духне…

  Отговор
 • 18.05.2018 в 14:03
  Permalink

  То в Търново и без това няма районен съд – това е пълна пародия на съд

  Отговор
 • 18.05.2018 в 14:54
  Permalink

  Г-жа Сукова си върши добре работата. Поздравления!

  Отговор
 • 19.05.2018 в 18:12
  Permalink

  Е, как , осъден, без правааа..да съъдии,, Той осъден ли е или……. полу – или нее? Това, парите са голямо нещо//?

  Отговор
 • 19.05.2018 в 19:00
  Permalink

  Тоя Лилипут се гаври с Държавата( мн. добре знае каква е в момента) , лошото е ,че ние плащаме !!!

  Отговор
 • 21.05.2018 в 12:02
  Permalink

  „…. уронване на доброто име от затворника….“
  Един поръчител на убийства и може би незаконно забогатял, може ли да има добро име?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *