Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Вградиха капсула с послание към бъдещите поколения в обновения център на Горна Оряховица

Специална капсула на времето бе вградена днес в центъра на преобразения площад „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Капсулата съдържа послание от кмета инж. Добромир Добрев и екипа му към бъдещите поколения и бе поставена под плоча с герба на Горна Оряховица и компас, указващ посоките на света.

„Скъпи съграждани – горди потомци на достойни горнооряховчани, днес, 18 май 2018 г., 150 г. след провъзгласяавнето на Горна Оряховица за община, като градоначалник и горнооряховчанин предавам това послание за историята. За да се знае и помни кои сме ние, За да пазим светла паметта и изграденото от нашите прадеди. За да научават и разказват за дните на радост и изпитания нашите потомци, които да израснат като горди наследници на горнооряховските родове.

Да бъдем благодарни за всичко, което имаме!

Да съзиждаме с добро, светлина и надежда!

Да мислим позитивно, да вярваме в мечтите си, да надграждаме постигнатото.

Да строим мостове помежду си, обединени в многообразието на човешките личности!

Имаме и отстояваме с труд категорични послания и действия за каузи. Нека те да се случат за всички граждани на община Горна Оряховица със споделеност и добра мисъл. Нека да предстоят години на мир, развитие, разбирателство, толерантност между хората и просперитет на Горна Оряховица, родния край и отечеството – България!

Нека с уважение да съхраняваме историята си, да стъпваме уверени в делниците и празниците на настоящето, за да имаме достойно бъдеще!“, пише в посланието към потомците.

Специалната капсула бе поставена лично от кмета инж. Добрев в присъствието на заместниците му Йорданка Кушева и Деница Коева и на директора на Дирекция „Образование и култура“ Румяна Матеева с пожеланието да бъде отворена най-рано след 200 г.

Ремонтът на центъра още не е приключил. След празниците ще продължи по-активно работата, за да бъде направен площадът в завършения му вид, уточни инж. Добрев.

 

 

One thought on “Вградиха капсула с послание към бъдещите поколения в обновения център на Горна Оряховица

  • 18.05.2018 в 16:08
    Permalink

    така като гледам само кмета и заместниците му са присъствали на вграждането на капсулата… На този град му трябва промяна и нови лица за управници

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *