25 четения

Британската преса обяви сватбата на принц Хари за триумф на монархията

Британската преса посвети много страници на сватбата на принц Хари, като дитирамбите си съперничеха в коментарите на церемонията, предаде АФП.
„Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях – непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф“ – написа в. „Сънди телеграф“, който на първа страница постави снимката с целувката на младоженците пред храма „Сейнт Джордж“.
„Булката беше прекрасна – допълва консервативният вестник, според който „дори Дисни не би могъл да създаде по-добра принцеса“.
„Най-хубавата от всички кралски сватби – пише от своя страна в. „Сън он сънди“ и определя този съюз като „историческа промяна“ за монархията“. – Това е ден, който дълго ще остане в паметта ни, чудесен символ за страната ни, която се е променила“.
В. „Сънди мирър“ с умиление пише, че сватбата въплъщава „днешна Великобритания – модерна, с много култури, мулитрасова“.
С по-малко ентусиазъм в. „Гардиън“ призовава евентуалното значение на този съюз да не бъде преувеличавано. Макар и да са модерни по дух, що се отнася до родителите им, няма нищо „революционно“ ново у Хари и Меган. Вестникът напомня, че булката се е отказала от кариерата си, а принц Хари „не е показвал да иска да има такава“.
„Като при всички сватби има надежда за нещо ново и дори оптимизъм – продължава в. „Гардиън“. – Утре обаче ще ни занимава отново Брекзит.“

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!