76 четения

Булчинският букет на Меган Маркъл бе положен на гроба на Незнайния воин

Булчинският букет на Меган Маркъл бе положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си.
Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.
Със своя букет Меган отдаде почит на майката на принц Хари – принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца „Кенсингтън“.
Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма „Сейнт Джордж“, спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г.
В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето – на търпението и предаността, а астранцията – на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.
Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести.
Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.
В гроба на Незнайния войн в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!