36 четения

5,3 млн.лв. ще усвояват заедно Павликени и Полски Тръмбеш в „Местна инициативна група“

СПЕЦИАЛЕН ОФИС НА МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА „ПАВЛИКЕНИ – ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ“ БЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТ И ОСВЕТЕН В ПАВЛИКЕНИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА. Лентата прерязаха кметовете на двете общини инж. Емануил Манолов и Георги Чакъров, и зам. областният управител Ивета Кабакчиева.

През последната година едно от усилията на общинските администрации в двата града беше разработването на качествена стратегия, която да даде възможност за достигане на европейски средства и до най-малките населени места. След кандидатстване стратегията беше одобрена от министерството на земеделието и храните с финансиране от 5 396 745,00 лева по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките райони” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

„Съществуването на местната инициативна група трябва да подпомогне участието на гражданите на местно равнище в разработването на отговори на социалните, екологичните и икономическите предизвикателства. Ще се разработват проекти, с които да се създадат условия за развитие на местния бизнес и земеделие в двете общини“, заяви инж. Емануил Манолов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!