8 четения

Разкриха схема за внасяне на дрога в затворническото общежитие във В. Търново

ЗА ПРЪВ В ЗАТВОРНИЧЕСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО е засечена схема на вкарване на наркотици отвън. В четвъртък вечерта около 19 часа и след вечеря отдельонният командир засякъл един от затворниците да пренася в метална кофа кутия от цигари, в която бил открит канабис. Джалил Х. изнесъл отпадъците от вечерята в кофата, но до контейнера за смет пред сградата се навел да вземе нещо. После се оказало, че в празна кутия от цигари приятелка на друг лишен от свобода е оставила два грама в отделни пликчета.

39-годишният Джалил излежава присъда за нарушаване на заповед за защита срещу домашно насилие. Сега той ще бъде разследван и за намерена дрога, за която още не е ясно дали е била само за другия пандизчия, или и за него. До момента при тестове за употреба на дрога в затворническо общежитие „В. Търново” е било установявано, че обитателите ползват дрога. За пръв път обаче е разкрита схема как точно се вкарват наркотици. Бдителният служител, засякъл Джалил, ще бъде предложен за награда.

Същия ден по обяд в района на разклона за Ледeник служители на Пътна полиция са извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 37-годишната К. Я. от Варна. В багажното отделение на автомобила са установени кутии от натурален сок, съдържащи пликове с прахообразно вещество с тегло около 250 г. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на амфетамин. К. Я. е била задържана с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!