71 четения

Скандал в Горна Оряховица, вместо нов пазар планирали да боядисат 20 стари маси

Шефът на тържището с 300% скок на заплатата, взимал над 2100 лв.

ГОРНООРЯХОВЧАНИ НЯМА ДА ИМАТ ОБНОВЕН ОБЩИНСКИ ПАЗАР И ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА, НЕЗАВИСИМО ОТ ШУМНО РЕКЛАМИРАНИЯ ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЛЕНИЕТО НА ТЪРЖИЩЕТО, КОЙТО БЕ ЛАНСИРАН ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ И ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ОЧАКВАШЕ. Едва 20 маси от него ще бъдат ремонтирани и боядисани през 2018 г. Това става ясно от инвестиционната програма на „Общински пазари“ ЕООД – общинското дружество, което стопанисва съоръженията, внесена за разглеждане на Общинския съвет. Повод за внасянето на документа беше питането на съветниците от опозиционната БСП, които настояха на миналата сесия за прозрачност в работата на дружеството. „Така разписаната инвестиционна програма, меко казано, не ни удовлетворява. Този хвърчащ лист, който явно е написан на крак, показва явно незачитане на принципала от страна на управителя на дружеството и явната некомпетентност и пълната липса на визия как да се управлява това дружество“, коментира Огнян Стоянов, след като получи документа.

„ДА ПРЕВЕДЕМ НА ГРАЖДАНИТЕ НАПИСАНОТО В ПРОГРАМАТА – ПЛАНОВЕТЕ ВИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПАЗАРА ЗА 2018 Г. СА ДА БОЯДИСАТЕ И РЕМОНТИРАТЕ 20 МАСИ ЗА ОБЩА СТОЙНОСТ ОТ 1600 ЛВ. Затова ли е назначен управител? Затова ли Общинският съвет му увеличи заплатата? Тя вече е 300% от средната работна заплата в дружеството – в размер на 2106 лева.“, каза още Стоянов.

На последната сесия на Общинския съвет съветниците от БСП обявиха, че близо 70% от приходите на „Общински пазари – Горна Оряховица“ ЕООД отиват за заплати и осигуровки. „Две години ние като общински съветници бяхме държани на тъмно за плановете за развитие на пазарите. Сега разбираме защо всъщност се притеснявахте да покажете тази информация“, комантира председателят на БСП в Горна Оряховица. Очевидна е необходимостта от промяна във формата на управление на дружеството, за да се повишат приходите в общината от дейността му и нашите съграждани да не се срамуват от неговата визия”, подчерта още Огнян Стоянов.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “Скандал в Горна Оряховица, вместо нов пазар планирали да боядисат 20 стари маси

 • 21.05.2018 в 13:06
  Permalink

  Извън петъчния пазар истински производители са едва 2-3 ,всичко останало са прекупвачи…какъв пазар е това.Не си струва да се изсипват милиони за мащабни ремонти.Картината от преди 20 години е коренно променена.Всички ,които сме продавали си спомняме как и последната маса беше заета.Тогава обаче хората не само на средна възраст,но и много млади работеха и намираха самата работа за продължение на доброто възпитание.Сега на всеки му е по лесно да влезе в хипермаркета и да купи зеления със съмнително качество и без никакъв вкус.А младите все повече се чувстват по добре с пръсти на телефона,отколкото с мотика на вилата.А когато оттучиш едно общество от удоволствието да работи,то малко по малко се самоунищожава.

  Отговор
 • 21.05.2018 в 14:20
  Permalink

  сефте далавери на Митьо Пенев….цялата рода е на общинска хранилка…идват избори ха ха ха

  Отговор
 • 21.05.2018 в 17:39
  Permalink

  умалено копие на държавата е тоя пазар. Как ще имаш съвест да вземаш тая заплата при условие, че нищо не правиш и това е видимо от всички… наглост и дебелоочие.

  Отговор
 • 21.05.2018 в 18:14
  Permalink

  Аз Митьо съм най-големият далавераджия не ми разваляме рахата.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!