15 четения

Междусъседски войни: Общинари ще решават казус с унищожени от паркиране градинки

ЕДНА ОТ НАЙ-НЕОБИЧАЙНИТЕ ЖАЛБИ, КОЯТО ПРЯКО ИЛЮСТРИРА БОРБАТА ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПАРКИРАШ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И МЕЖДУСЪСЕДСКИТЕ ВОЙНИ, КОИТО СЕ ВОДЯТ ЗА ТОВА, ГЛЕДА В МОМЕНТА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ. Реакция по темата трябва да има и от кмета Даниел Панов, тъй като става дума за увредени общински растения и неспазване на закона за етажната собственост.

Жалба от името на живущите на ул. „Любен Каравелов“ 69 във Велико Търново до кмета и местния парламент е направила Ивелина Русинова. Тя и останалите й съседи се включили два пъти в кампанията „Моята градина“ на общината, по която на съкооператори се предоставят разсади, за да украсяват междублоковите пространства. По този начин е разкрасено и около блока на ул. „Любен Каравелов“ 69, но недоволен от липсата на места за паркиране започнал да влиза с колата си в зелената площ и унищожил част от нея, обобщава в сигнала си Русинова. „Когато поливаме засадените цветя и храсти ни заявяват, че нямало смисъл да го правим, защото няма да ги има скоро и така и стана“, посочва домоуправителката. Тя е категорична, че като домоуправител е длъжна да уведоми кметството и заедно с комшиите си очаква реакция от кмета за нарушения на наредбата за поддържане и опазване на зелените площи на община Велико Търново. Санкцията по местния нормативен акт е до 1000 лв., показа наша справка, а наказанието зависи от градската управа.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Междусъседски войни: Общинари ще решават казус с унищожени от паркиране градинки

 • 22.05.2018 в 10:54
  Permalink

  Ако общината си вършеше работата и не допускаше да се паркира на зелени площи…тоя проблем няма да го има.
  Все едно – да подадеш жалба срещу някой който 100 пъти те е окрал, но полицията не го е спирала, чак когато ти подадеш жалба, тогава се задействат

  Отговор
  • 22.05.2018 в 21:20
   Permalink

   ако общината си вършеше работата щеше да осигури места за паркиране.на никой не му е приятно да паркира в калта,ако имаше асфалтирани парко места това нямаше да се случва.

   Отговор
 • 23.05.2018 в 12:15
  Permalink

  строителните фирми не правят и мислят за парко места. Само се бълват нови блокчета за пари. И всяко семейство почти има по две коли, което е проблем.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!