25 четения

Полиция, местна власт и хотелиери с мерки за сигурност за активния сезон в Арбанаси

Традиционната вече среща между полиция, местна власт и представители на хотелския и ресторантьорския бранш се проведе в петък в кметството на Арбанаси. Целта на инициативата беше да се обсъдят и набележат всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и спокойствието на гостите и жителите на селото по време на летния туристически сезон.

Полицейските служители припомниха основните изисквания за часовите пояси, в които не трябва да се вдига шум, мерките за предотвратяване на посегателства върху имуществото на гражданите и нерегламентираното използване на пиротехника. От 21 май ежедневно в определен часови диапазон през светлата част на денонощието ще бъде осигурено постоянно присъствие от полицейски екипи на ОДМВР – В. Търново, а през останалото време патрулни автомобили ще извършват периодичен обход в селото. Присъстващите бяха запознати с предприетите мерки за подобряване на безопасността на движение, припомнен им беше и редът за подаване на сигнали на тел. 112 и на допълнителния телефон в дежурната част на Областната дирекция.

На срещата присъстваха кметът на с. Арбанаси Тошо Кръстев, началникът на РУ – В. Търново, гл. инспектор Валентин Къндев, началникът на сектор „Охранителна полиция“ при РУ – В. Търново, гл. инспектор Емануил Манолов, ст. инспектор. Росен Атанасов от отдел  „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, и представители на туристическия бранш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!