177 четения

Стотина от футболни агитки се млатиха в договорен бой във великотърновско училище

Няколко патрулки едва озаптили биячи, дошли даже от София, за да млатят противници във Велико Търново

 

ДОГОВОРЕН МАСОВ БОЙ СИ СПРЕТНАЛИ МЛАДЕЖИ ОТ ФУТБОЛНИ АГИТКИ В ДВОРА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“, ПОТВЪРДИ СПЕЦИАЛНО ЗА „БОРБА“ ДИРЕКТОРЪТ МУ АНГЕЛ ЯНЧЕВ. Сблъсъкът бил предварително уговорен между привърженици на ЦСКА и „Левски”, което е обичайна практика, показа наша проверка. „Били са се предишния четвъртък късно вечерта в двора на училището зад оградата. От камерите се вижда, че са над 100 човека, пристигат и няколко патрулки, които едва овладяват ситуацията. Искам да уточня, че училищна собственост не е повредена, просто са използвали явно мястото. Вече давах показания и записи в полицията“, коментира Янчев.

Наша проверка показа, че боят е бил уговорен между местни подрастващи фенове на сини и червени. Първоначално условието е било да се включат по петима души от двата лагера, а останалите само да гледат. „От нашите дойдоха 5 човека на по 16 – 18 г., както и придружители, но заварихме много левскари, имаше даже мъже по на 30 – 40 години и такива, дошли от Горна Оряховица и София за боя. Такова нещо не бях виждал. При това разпределение на силите ни набиха. Имаме доста контузени от нашите. Явно са се притеснили и са извикали подкрепления“, разказа един от „червените“ участници в инцидента. Точно обратна пък е версията на сините привърженици, които твърдят, че спазили регламента, но от другата страна не изпълнили уговорката си.

МНОЖЕСТВО ОТ УЧАСТНИЦИТЕ ВЕЧЕ СА БИЛИ ПРИВИКАНИ ЗА ОБЯСНЕНИЯ В ПОЛИЦИЯТА, а случаят продължава да се разплита. Според запознати уговорените боеве между агитки са нещо съвсем обичайно, но този в старата столица е бил рекорден по масовост. Според запознати част от задържаните първоначално поддържали версията, че са от „Етър“, но от „виолетовата“ агитка веднага се разграничиха от случката. „Ние не се занимаваме с подобни неща, нито толерираме насилието. По това време „Етър“ играеше с „Дунав” и няма фен, който би си оставил отбора, за да ходи да се бие“, каза Пламен Геров, тарторът на агитката на „Етър“, която има славата на една от най-задружните и дисциплинираните формации у нас.

Това не е единственият инцидент с фенове на софийски агитки в старата столица. Неотдавна привърженик на „Левски“ преби до смърт несретник в кв. „Зона В“, а при домакинския мач на „Етър” срещу „Левски”, привърженици на сините обсипаха с бомбички и димки тераса в центъра на Велико Търново, подразнени от мъж с психични проблеми.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Стотина от футболни агитки се млатиха в договорен бой във великотърновско училище

  • 22.05.2018 в 14:07
    Permalink

    Знаем за Любо Дермензжиев от ОСВ и условната му присъда за убийство на човек, защото е Левскар и драска по общината графити – на сини балъци от ОСв всичко ли им е позволено господа общинали и полицаи и съдии?!
    Да не забравяме и проповядване на нацизъм по снимки и стени на сгради на същата пасмина.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!