10 четения

„Задруга за чиста храна” ще сертифицирането здравословни продукти

В ход е сертифицирането на продуктите еталони на производителите от сдружението „Задруга за чиста храна”, което бе учредено във Велико Търново. От организацията ще посетят предприятията, чиито собственици членуват в нея, и ще бъдат изследвани предложените за сертифициране артикули. Списъкът със стоки включва повече от 40 продукта от сладкарската, консервната, месопреработвателната, млекопреработвателната, хлебарската промишленост, както и продукти от земеделски производители. Това стана ясно по време на среща на задругата в Копривщица, в която участваха десетки великотърновски производители и преработватели. На събитието е представен и образец на сертификат със съответните реквизити – лого на „Задруга за чиста храна”, QR code, който ще позволява всеки да провери онлайн на страницата на задругата какво съдържа храната и каква е ползата от нея. Под кода пък ще е изписан индивидуален сертификационен номер, който ще гарантира качеството на продукта.

По думите на председателят на организацията Филип Хайвазиан, предложенията за общи критерии на храните и другите инициативи на задругата са подкрепени от здравното, образователното и спортното министерство.

Г. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “„Задруга за чиста храна” ще сертифицирането здравословни продукти

  • 22.05.2018 в 14:29
    Permalink

    Чудесна инициатива. Представям си България, като място за прочистване и възстановяване на всеки, който посети страната ни. Имаме голям потенциал да се произвежда екологично чиста храна, минерална вода и извори , които да се превърнат в машини за здраве. Спортни центрове. Лековити глини. Море и Планини. Ако всички се стараят и отнасят честно и сириозно към всичко е всички могат да са обединят и доразвиват това прекрасно място.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!