86 четения

11 учители от областта с министерска награда „Неофит Рилски“

11 УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧАВАТ НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА „НЕОФИТ РИЛСКИ”. Почетното отличие се присъжда за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на просветата и образователното дело.

Петима педагози от Велико Търново са носители на почетната грамота – Надка Яначкова, учител по немски език в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Георги Игнатов, учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Васил Друмев”, Светла Пенчева, начален учител в ОУ „Димитър Благоев“, Надежда Дончева, преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Бачо Киро” и Анелия Вачева, учител в детска градина „Здравец“.

Номинациите за тези педагози са на учителските колективи, в които те работят. Последната селекция е направена и от екипа на Регионалното управление на образованието.

Останалите шестима отличени са по предложение на Синдиката на българските учители. Румиела Маркова, старши учител в СУ „Емилиян Станев” и директорът на СУ „Николай Катранов” в Свищов Генади Русев вече са носители и на приза „Учител на годината“ на СБУ. Отличието на МОН ще получат още четирима синдикалисти, които са носители на специалната награда на СБУ. Носители на приза са старши учител Мариета Стоянова от ДГ „Пролет” във Велико Търново, старши учител Бисерка Желязкова от ДГ „Ален мак” и Йорданка Касабова, директор на ДГ „Елена Грънчарова” в Горна Оряховица, както и Бисерка Блажева, старши учител в ДГ „Вяра, надежда, любов” в Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!