58 четения

СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ

Педагози и зрелостници получиха почетни отличия

Официалните тържества в празничния ден започнаха на площад „Свобода“ в 10:30 часа. Освен много музика и песни по време на честванията лично кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов връчи почетни отличия на 14 зрелостници за постигнати високи резултати, отличен успех и постижения в различни области. Това са десет деца от СУ „Васил Левски”: Любен Станчев, Ангел Гоцов, Виктория Рачева, Александър Петров и Кристиана Тинчева от 12-А; Габриела Белоева, Михаела Минчева, Искра Мичева, Ива Филева от 12-Б и Анета Филипова от 12-В. Останалите са зрелостници от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”: Ипек Юсеинова и Фатме Касова от 12-Г клас, Николай Ненчев от 12-Б клас и Борис Тодоров от 12-Б клас.

Д-р Иван Иванов произнесе празнично слово, в което поздрави всички свои съграждани, гости, деца и дейци на културата. Той призова учениците да се преклонят пред своите учители, които „неуморно и упорито вграждат ден след ден сянката си в моста на знанието, по който новото поколение ще премине в следващата светла епоха!“ и добави още, че „където и да се намираме по света, на 24 май всеки българин чува със сърцето си училищния химн „Върви, народе възродени“, възправя се над земните заблуди и понася светлината на знанието напред!“

За поредна година Синдикатът на българските учители – Севлиево излъчи номинации за Националния конкурс „Учител на годината“. В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост поздравления и цветя от кмета получи номинираният старши учител Силвия Попова в Детска градина „Мечо Пух”, с. Кормянско. Тя и Дарина Христова, учител по професионална подготовка в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”, бяха наградени с почетно отличие „Неофит Рилски”.

Тържеството продължи с изпълненията на възпитаници на Детски комплекс „Йовко Йовков” с ръководители Пламен Пенчев, Калинка Иванова и Цветан Цонев. Музикални поздрави към всички, събрали се да отбележат заедно празника, отправиха Даяна Тотева, Стефани Доновска, Мария Сунай, Тереза Искренова, Александра Сашева, Стефани Христова, Ивайло Томов, Цветияна Илиева и Лъчезар Лъчезаров.

А празничната програма завърши с песента „Аз те мисля, Родино“ в изпълнение на Силвия Петкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!