11 четения

1312 се явиха на втори зрелостен изпит, само един се осмели да преписва и… го хванаха

ЕДИН АБИТУРИЕНТ Е ЗАЛОВЕН ДА ПРЕПИСВА ПО ВРЕМЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ВЧЕРА. Работата му е анулирана и той ще трябва да се яви на теста отново на следващата изпитна сесия, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Велико Търново инж. Розалия Личева. Младежът е хванат да си помага с мобилен телефон, който е успял да внесе в джоба на дрехата си.

На втория държавен зрелостен изпит, на който абитуриентите сами избират предмета, на който се явяват, дойдоха 1312 младежи. 57 от предварително заявилите участие не са се явили.

Най-голям брой ученици са подали молба да се явят на теста по биология и здравно образование – 434, на география и икономика са предпочели да отидат 237.

Около 400 зрелостници от професионални гимназии решиха да се възползват от правото си да се явят на държавен изпит по теория и практика. От м.г. тези резултати се признават за положен втори задължителен държавен изпит.

Третата матура, която е само по желание на ученика, е от 29 май до 1 юни. За нея документи са подали само петима зрелостници.

1676 СЕДМОКЛАСНИЦИ ДЪРЖАХА ИЗПИТА СИ ПО МАТЕМАТИКА ВЧЕРА. Не са се явили 41 деца. Изпитът е важен за седмокласниците, защото с него те кандидатстват в друго училище и в професия и специалност, която сами си избират.

Резултатите им трябва да са готови най-късно до 9 юни, а дванадесетокласниците ще знаят оценките от матурите си не по-късно от 13 юни. Всички момчета и момичета могат да проверяват оценките си в сайта на Министерството на образованието и науката с личното си ЕГН и номера на бележката, която удостоверява правото им да се явят на изпитите.

Един коментар за “1312 се явиха на втори зрелостен изпит, само един се осмели да преписва и… го хванаха

  • 24.05.2018 в 9:51
    Permalink

    много е вярно, че 1 са хванали… а колко са препивали не се знае 😉

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!