55 четения

Инж. Добромир Добрев връчи тазгодишните награди „Млада Горна Оряховица“

Мирела Радева, Клуб „Ние,четящите и творящите“ и Милица Петрова са тазгодишните носители на наградата „Млада Горна Оряховица”. Отличието се присъжда за втора поредна година на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси. Наградите бяха връчени по време на традиционната празнична среща на кмета инж. Добромир Добрев с културни и просветни дейци, която се провежда на 24 май. Церемонията уважиха още заместник-кметът Йорданка Кушева, председателят на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ при Общинския съвет Димитър Николов, почетните граждани на Горна Оряховица маестро Донка Копринкова, Аделина Колева и Стефка Антонова, както и много учители, читалищни дейци, самодейци.

В сферата на образованието и културата с наградата „Млада Горна Оряховица“ бе отличена единайсетокласничката Мирела Радева от СУ „Георги Измирлиев“. Тя е носител на първа награда от Първия Национален ученически конкурс „Времена и будители“ на Националния музей на образованието и РУО- Габрово. Мирела е отличена за представяне на филмите „Ние, достойните наследници“, посветен на основателя на училището Иван Момчилов и на патрона му Георги Измирлиев. Ученичката е носител и на много отличия от национални литературни и исторически конкурси, представя се отлично в училищни олимпиади и състезания. Мирела е организатор и водещ на много тържества, благотворителни акции и други инициативи на Училищния съвет.

В сферата на образованието и културата с награда бяха отличени момичетата и момчетата от литературния клуб на СУ „Георги Измирлиев“ – „Ние, четящите и творящите“. Той е създаден през 2016 г. от десетокласничките Мирела Радева, Николета Ганадолска, Теодора Кирова, Виолета Баждарова и Траяна Стоянова. Човекът, който насърчава и подпомага инициативите им е училищният библиотекар Даниела Данкова. Повод за създаване на клуба е седмица на четенето, в която е изготвен най-дългия читателски дневник от новосъздадения клуб. Дневникът е дълъг 55 метра и е изложен във фоайето на училището. Проект на участниците в клуба е направеният само за два месеца препис на „История славянобългарска“. Учениците от клуб „Ние, четящите и творящите“ са инициатори на много театрални представления, възстановки на важни исторически събития, тематични състезания и др.

В сферата на спорта с наградата „Млада Горна Оряховица“ бе отличена осмокласничката от СУ „Вичо Грънчаров“ – Милица Петрова. Тя е носител на сребърен медал от Световното първенство по таекуондо през април и бронзов медалист от Европейското първенство в Родос, Гърция, в дисциплината „Пумсе“. Милица Петрова е носител на много медали от международни и държавни първенства.

Носителите получиха наградите си от кмета инж. Добромир Добрев, който поздрави събралите се в Художествената галерия „Недялко Каранешев” дейци на просветата и културата с празника 24 май. „На този светъл и почитан от народа ни празник ви желая здраве, светли дни и удовлетвореност от постиженията по пътя, начертан от мисията Ви – достойно да продължавате великото дело на Светите братя Кирил и Методий и книжовниците след тях“, им пожела инж. Добрев.

На празничната среща прозвуча и музикално изпълнение на 10-годишният гайдар Алекс Капинчев, възпитаник на Тихомир Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!