42 четения

С бляскава церемония Община Свищов връчи годишните награди за образование и култура

В навечерието на празника на българската духовност и култура в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” бяха връчени годишните награди за образование и култура на Община Свищов. Програмата бе открита с „Танц на буквите“ в изпълнение на децата от детска градина „Васил Левски“ с художествен ръководител Явор Узунов и приветствие от кмета на общината.

В категорията „Деятел на културата”, бяха направени 8 номинации на читалищни дейци от общината, а с приза бе удостоен Йордан Герчев. Наградата за дългогодишна и разностранна дейност в областта на културата като хорист, танцьор, читалищен деец и настоятел, организатор на различни събития от местно, регионално, национално и международно значение бе връчена лично от кмета Генчо Генчев.

Останалите седем читалищни дейци, номинирани в тази категория, бяха удостоени с грамоти за „Активна читалищна дейност“.

Със специална грамота за „Високи творчески постижения“ кметът на Свищов удостои основателя на Арт център „Творецът“ Явор Узунов, който само за няколко години успя да зарази с ентусиазма си десетки деца и да ги увлече в изкуството на театъра и танца.

Наградите за „Учител на годината” бяха разпределени в четири категории, заради четирите различни етапа в образователния процес. Отличените бяха представени чрез кратки видеоклипове през погледа на своите ученици, колеги и съграждани.

С наградата „Учител на годината“, в различните категории бяха удостоени Мирела Филипова – ДГ „Васил Левски“, Георги Караманлиев от СУ „Димитър Благоев“, Соня Захариева от СУ „Николай Катранов“, Николай Николов от СУ „Димитър Благоев“ и Лиляна Димитрова от СПГ „Алеко Константинов“.

Всички останали номинирани учители получиха грамоти за „Принос в образованието”.

Извън регламентираните номинации тази година общината присъди специална грамота за „Високи постижения в образованието“ на Генади Иванов, който бе удостоен с наградата „Директор на годината“ от Синдиката на българските учители.

За трета поредна година бе присъдена награда за „Цялостен принос в образованието и културата“. Тя се присъжда на хора, постигнали значими успехи и спечелили общественото признание в областта на образованието и културата и неин носител стана Връбка Попова.

Едно от най-високите отличия, които общината присъди и тази година за висок професионализъм, постоянство, креативност и новаторство, инициативност и дейно участие в духовния живот на общината, е наградата „Достоен за Свищов”. Неин носител стана Антоанета Георгиева, ръководител на школата за поп и рок изпълнители „Естрада“, в която досега са се обучавали над 300 деца от Свищов и общината и са носители на големи награди от национални и международни конкурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!