10 четения

Депутатът Явор Божанков: „МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Г. Оряховица и АМ „Русе – В. Търново“

Обсъждане по темата ще се състои на 28 май в залата на Търновската община

 

„След множество срещи с местния бизнес, декларации, писма, лични срещи, питания на парламентарен контрол, граждани, бизнес и политици от трите града постигнахме малка победа! От трибуната на Народното събрание, в отговор на пореден мой въпрос, министър Николай Нанков пое ангажимент, че пътна връзка между Горна Оряховица и новото трасе на автомагистрала „Русе – Велико Търново“ ще бъде изградена.“ Това обяви пред жители на железничарския град народният представител Явор Божанков.

Депутатът активно участва в изслушване на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за приоритетните пътни проекти.

Явор Божанков настоя министърът да поеме ангажимент и да потвърди от трибуната на Народното събрание, че ще бъде изградена скоростна връзка и ще проведе срещата, която от миналата година местният бизнес и хората искат.

В отговор министърът посочи, че ще се проведе ново подобно обсъждане по темата „Хемус“, където всички заинтересовани ще могат да поставят отново въпросите си. То ще се състои на 28 май от 13:00 ч. в залата на Община Велико Търново.

Относно ангажимента за изграждане на скоростна връзка, министърът каза: „Да, потвърждаваме го, винаги сме го твърдели. Колегите от Агенция „Пътна инфраструктура“ са стартирали с проектирането на скоростната отсечка от трасето на автомагистралата в посока бъдещата индустриална зона, която ще се изгради на летище Горна Оряховица – ангажимент, който реално ще бъде изпълнен от нас.”

Във връзка с поетия ангажимент Божанков изпрати нови въпроси до министъра: „Моля, дайте повече подробности относно проектирането на скоростната връзка. Какви етапи и процедури предстоят и какви процедури са започнати към момента? Къде предвиждате да се реализира? На какъв етап е проектирането? Как ще се финансира изграждането на скоростната връзка? В какви срокове ще се реализира?“

Народния представител многократно е заявявал, че е абсолютно недопустимо важни транспортни и индустриални структури да остават изолирани и че ще следи изпълнението на всички поети ангажименти в тази посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *