Спорт

Калоян Атанасов със злато, Николай Момъков със сребро от шампионата по борба в зала „Н. Петров“

Златен и сребърен мeдал спечелиха състезателите на „Локомотив“ от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца. Домакин на надпреварата на 18 и 19 май беше спортна зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. 317 млади борци от 58 клуба влязоха в битките за медалите.

Домакините се включиха с 13 състезатели, които са на четвърто място в отборното класиране. Шампионската титла в най-многолюдната категория 42 килограма, където се сбориха 45 момчета, завоюва Калоян Атанасов. Представянето освен златен медал му донесе и купата за най-техничен състезател.

Съотборникът му Николай Момъков взе сребро в до 38 кг, където имаше 41 борци.

За медал спори Николай Сърнев до 30 кг, но остана на пето място, след като в битката за бронза загуби от Хасан Насуф.

„Получи се много силен шампионат. Броят на клубовете и състезателите може само да ни радва и да ни кара да бъдем оптимисти за бъдещето на българската борба. Радвам се, че залата отново беше пълна и имаше толкова емоции и оспорвани битки. Доволен съм от всички наши момчета, въпреки че искахме повече медали. Важното е, че децата се стараят и тренират добре. Успехите предстоят“, коментира треньорът на горнооряховските борци Николай Ганев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *