ТЕАТРАЛЕН АФИШ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ТЕАТРАЛЕН АФИШ

Публикувана на: 24.05.2018г. 3479 прегледа
 26 май, събота

Куклен театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“ от 11.00 представя :

ГРОЗНОТО ПАТЕ

(ДКТ – Ямбол)

Постановка: Николай Бояджиев

Сценография и кукли: Емелияна Тотева

Музика: Нели Лазарова

Участват: Жулиета Николаева, Калина Баракова, Димитър Димитров, Николай Бояджиев

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (Велико Търново)

0887 790 549 / 062 603 141

Куклен театър ВЕСЕЛ очаква „Грозното пате“ на Андерсен

 

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 26 май от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново, гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Ямбол. „Грозното пате“ е заглавието на пиесата, чиято премиера е реализирана в южния град, а през този театрален сезон се представя и на куклената сцена в старата столица.

Постановката е на Николай Бояджиев, сценографията и куклите – на Емелияна Тотева, а музикалната картина – на Нели Лазарова. Актьорите, които участват в спектакъла са Жулиета НиколаеваКалина БараковаДимитър Димитров и Николай Бояджиев.

„Грозното пате”, една от най-обичаните приказки на Андерсен, оживява пред театралните зрители като спектакъл, разказан с много фантазия и любов. Прекрасната сценография, куклите и необикновеното актьорско присъствие пренасят ценителите на кукления театър в птичия двор – метафора на човешкото общество. Спектакълът разказва поучителната история на малкото пате, което дръзва да отстоява своята правда  като постига отплата за своята упоритост. Едно представление, изпълнено с напрежение, но и с много хумор, което показва житейска мъдрост и вяра в доброто.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 

 

 

 


30 май

РЕДКИ ТЪПАНАРИ
от ТEДИ МОСКОВ

РЕДКИ ТЪПАНАРИНа 30 МАЙ (сряда) 2018 г. от 19.00 часа.
В ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ -град Велико Търново
Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе представя
КРИМИНАЛНА КОМЕДИЯ

РЕДКИ ТЪПАНАРИ
Сценичен вариант:
ТЕДИ МОСКОВ и СИМОН ШВАРЦ
Участват:
МАЯ НОВОСЕЛСКА, Йосиф Шамли, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров.

КАСА:

улица „АСЕН ЗЛАТАРОВ“ № 5

(срещу служебен паркинг на ТЕАТЪРА). Цени на билетите: 16,18 и 20 лева

телефон: 0886 770 511

http://lovetheaters.weebly.com/

Теди Москов винаги е различен, непредсказуем, не може да играе покер с едни и същи карти. Не лежи на стара слава, наблюдател, който вижда нещата преди ние да ги видим. В Пиесата му „Редки тъпанари“, постановка на Русенския театър, историята е базирана на един стар италиански филм – „Неизвестни извършители“ на Марио Моничели, получил Оскар през 1958 г.

Сценичната версия по филма на Моничели (1958) е написана от Теди Москов и Симон Шварц.

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Какво вижда днес Теди Москов в обществото, което става повод да се роди тази пиеса? Каква е атмосферата при работния процес? Дали актьорите се стресират от избухливия му характер? Какви чувства го вълнуват преди всяка премиера и дали има сценична треска? Отговорите на тези и други въпроси, ще научите, ако чуете интервюто на Теди Москов за пиесата „Редки тъпанари“.


20 юни

МАЯ НЕШКОВА

– НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ

 

На 20.06.2018 година / сряда / от 20.00 часа

в ЛЕТЕН ТЕАТЪР гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

МАЯ НЕШКОВА

ще представи на живо  пред своите почитатели от Велико Търново и региона най-големите си хитове и най-новите си песни с нейния бенд и вокална група.

 

КАСА:

Билетен център:

гр. Велико Търново,  ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5

/срещу служебния паркинг на театъра/

Цена на билетите:   10, 12 и 15 лева

Телефон: 0886 770 511; 0894407595

Сайт: lovetheaters.weebly.com

 

 

1 юни 

1 юни 2018 г. от 19:00ч.

МДТ „Константин Кисимов“, гр. В. Търново

Пияните

piqniteАвтор ИВАН ВИРИПАЕВ

режисъор ЯВОР ГЪРДЕВ

Сценография НИКОЛА ТОРОМАНОВ ФИЧО

музика КАЛИН НИКОЛОВ

участват СВЕТЛАНА ЯНЧЕВА, ВАСИЛЕНА АТАНАСОВА, АНАСТАСИЯ ЛЮТОВА, ХРИСТИНА КАРАИВАНОВА, ВЕСЕЛА БАБИНОВА, ЛУИЗА ГРИГОРОВА МАКАРИЕВ, ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ ГЕРО, ПЕНКО ГОСПОДИНОВ, ИВАН БЪРНЕВ, ПЕТЪР КАЛЧЕВ, БОЙКО КРЪСТАНОВ, ХРИСТО ПЪДЕВ, НИКОЛА МУТАФОВ .

Спектакълът ,,ПИЯНИТЕ,, на ЯВОР ГЪРДЕВ по едноименната пиеса на ИВАН ВИРИПАЕВ е новият силен играч в репертоара на Малък градски театър ,,Зад канала,, и със сигурност е едно от събитията на новия театрален сезон. Непоносимо въздействаща съвременна пиеса, която може да бъде написана единствено от руснак, а принципно знаем, че руснаците са само двама Достоевски и Толстой, а в случая те за малко се казват ИВАН ВИРИПАЕВ, а драмата е пияна от любов, страдание и нова искреност.

Срещата на пиесата ,,ПИЯНИТЕ,, от ИВАН ВИРИПАЕВ с режисъора ЯВОР ГЪРДЕВ засега е най доброто, което може да и се случи в България защото ГЪРДЕВ е вътре в модерното, а ВИРИПАЕВ е тартор на наглата театрална откровенност, която идва отвътре и попарва. Сценографът НИКОЛА ТОРОМАНОВ един от най талантливите хора в съвременния български театър, а тандемът им с ЯВОР ГЪРДЕВ винаги е впечетляващ, ударен незабравим. Актъорите сериозен състав от ветирани като ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ и СВЕТЛАНА ЯНЧЕВА, млади таланти като ВЕСЕЛА БАЛАБАНОВА И ХРИСТО ПЪДЕВ и добавена звездна сила на познати ТВ имена като ЛУИЗА ГРИГОРОВА и БОЙКО КРЪСТАНОВ като цяло успяват да овладеят лесният импулс да прекалят за да се представят убедително в предизвикателните както емоционално така и чисто физически образи. ВЛАДИМИР ПЕНЕВ в ,,ПИЯНИТЕ,, е гениален. Интерпретацията и превъплъщението му под режисурата на ЯВОР ГЪРДЕВ са висока актъорска класа. Както можем да се досетим всички от екипа на ЯВОР ГЪРДЕВ са с професионална височина и превръщат постановката в онази хипер реалност, заради която ходим на театър. Спектакълът ,,ПИЯНИТЕ“ на ИВАН ВИРИПАЕВ е с три номинации за ИКАР 2018 г. на ЯВОР ГЪРДЕВ за режисура, на НИКОЛА ТОРОМАНОВ за сценография и на КАЛИН НИКОЛОВ за авторска музика.

Каса В. Левски 19 тел. 0882733762 Дора Кръстева .


 

 

 

5 юни


05.ЮНИ. (Вторник) 2018 година от 19.00 часа

АнархистСЛУЧАЙНАТА СМЪРТ НА ЕДИН АНАРХИСТ

 

На 05.ЮНИ. (Вторник) 2018 година от 19.00 часа в салона на читалище „НАДЕЖДА“ гр. Велико Търново, Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен представя:

 

СЛУЧАЙНАТА СМЪРТ НА ЕДИН АНАРХИСТ

от Дарио Фо

със специалното участие на КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ

 

Постановка – ИВАН ПАНЕВ

Сценография – ВЕЧЕСЛАВ ПАРАПАНОВ

Участват още:  ГЕОРГИ СПАСОВ, АВГУСТИН ДЕМЕРДЖИЕВ, ДИМИТЪР МАРКОВ и ВЯРА НАЧЕВА.

 

КАСА:

Ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5 /срещу служебен паркинг на театъра/

Цена на билетите – 10 и 12 лв.

За учащи, пенсионери и инвалиди- 8.00 лева.

ОТСТЪПКИ ЗА ГРУПИ

Информация и заявки на телефон: 0886 770 511, 0894407595

Повече информация можете да видите на страницата ни: lovetheaters.weebly.com

 

Само ДАРИО ФО може да превърне „разследването“ на едно криминално престъпление в бляскав фарс

Дарио Фо ще разсмее публиката в град Велико Търново със „Случайната смърт на един анархист“. Спектакълът на Театър „Стефан Киров” – Сливен ще се играе на 07 март (сряда) от 19.00 часа в град Велико Търново – читалище „НАДЕЖДА”

Камен Воденичаров е популярното име сред актьорите. Ще го видим в ролята на полицейски началник, който търси извършителите на едно убийство в хаоса от манипулации и лъжи за прикриване на истината. „Моят герой трябва да бъде хем чувствителен, хем строг, хем тъп, хем забавен – аз до момента такава роля не съм играл“, признава звездата от малкия екран. Камен Воденичаров, който е сценарист и режисьор на „Шоуто на Канала“, е завършил куклено актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Николина Георгиева.

Комедийният талант на Дарио Фо е известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познаваше един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света и това бе чрез смеха. Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях.

„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай.  Спектакълът може да се определи с две думи – СТРАШНА КОМЕДИЯ! Просто защото историята щеше да бъде СТРАШНА, ако не беше СМЕШНА. Само Дарио Фо може да превърне „разследването“ на едно криминално престъпление в бляскав фарс, от който извира пречистващ смях.


1 юли

Вечеря с Приятели

1 юли 2018 г. от 19:00ч.

Летен Театър Велико Търново

Режисьор – Проф . Ивайло Христов

Участват: Асен Блатечки , Мария Сапунджиева ,
Ненчо Илчев и Кристина Янева .
Сценография – Марина Янева

Забавна комедия с големи актьори от
Киното и Театъра

Софийската Премиера е на 24 Юни.

Билети – на касата ,,Васил Левски“ 19
Телефон – 0882733762 Дора Кръстева .


4 юли

Грамофонът

4 юли 2018 г. от 19:00ч.

Читалище Надежда, гр. В. Търново

КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ВИКТОР КАЛЕВ.

АВТОР ВАНЯ ЩЕРЕВА
Едно пътешествие през годините,заредено с носталгия,хумор и любов.Един грамофон,един актьор,един свят,или… как се сбъдват мечтите.
Каса – „Васил Левски“ 19 ,телефон 0882733762 Дора Кръстева.


18 октомври


КАМЕН ДОНЕВ отново ще гостува в

гр. Велико Търново с премиерния си спектакъл

МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ

На 18 ОКТОМВРИ (четвъртък) от 19.00 ч.

в ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА И СПОРТА „Васил Левски” гр. Велико Търново

КАМЕН ДОНЕВ / актьор, режисьор, драматург и хореограф/, ще представи концерта-спектакъл „МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ“.

В концерта-спектакъл ще вземат участие още: Ева Перчемлиева – Тъканова, Елена Кокорска, Галя Кокорска, Александра Борисова, Милена Караджова, Криста, Петър Миланов, Стунджи – Стоян Янкулов, Димитър Тишев, Кирил Добрев и Людмил Стойнев и танцьори от Националният ансамбъл за народни песни и танци „ФИЛИП КУТЕВ“ гр.София.

Билетите за него ще са в продажба от 09 ЮЛИ (понеделник) 2018 година в БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР на улица „Асен Златаров” 5 – срещу бариерата на служебен паркинг на театъра. Цени на билетите – 20, 30, 35 и 40 лева.

Телефони: 0886 770 511 и 0894 407 595
Сайт: http://lovetheaters.weebly.com/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *