34 четения

Студенти по география от ВТУ обраха наградите в конкурса за Китай

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОСМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА „БЪЛГАРИЯ И КИТАЙ – ДРЕВНИ И УНИКАЛНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ“ ПОЛУЧИХА НАГРАДИТЕ СИ на тържествена церемония в институт „Конфуций“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Повече от 200 участници са се включили в състезанието, което имаше девет различни категории – рисунка, плакат, колаж, компютърна анимация, презентация, разказ, стихотворение, есе, реферат.

Студенти от катедра „География” на Исторически факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” са участвали в две категории – „Реферат” и „Презентация”, под ръководството на ас. д-р Тамара Драганова.

В категория „Презентация” първа награда е спечелил Иван Николов от специалност „Български език и география” – IV курс с презентацията на тема „Тианзи – синът на небето”. Младият географ предлага едно мислено пътешествие към далечни географски ширини и дължини на Националния парк „Улинъюан” в провинция Хунан като част от списъка на ЮНЕСКО за световното природно наследство. В същата категория втора награда е присъдена на Йордан Георгиев от II курс на специалността „Регионално развитие и геоикономика”, който сравнява пшеницата и ориза като двигателите на два древни народа, отражение на тяхната история, бит и култура.

Първокурсникът от специалността „История и география“ Иван Димитров получава специалната награда за реферата си „Китай – родина на хартията и книгопечатането“. Първа награда отиде при Ивайло Тотев от IV курс на специалността „География“ с реферат на тема „Подбрани социално-икономически проблеми на Китай“. Беатрис Бойкова от IV курс „География“ и Борислава Андреева от IV курс „Български език и география“ са класирани на второ място.

Един коментар за “Студенти по география от ВТУ обраха наградите в конкурса за Китай

  • 25.05.2018 в 12:38
    Permalink

    Слава богу, слава вам. Китай е превзет, Легкоступ е там.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!