70 четения

Зов за помощ

Аз съм Христина. Преди 13 години, докато сбъдвах мечтата си да бъда студентка във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“, специалност „Навигация“, само за един миг животът ми се преобърна. Претърпях автомобилна катастрофа, за която нямах вина, бях просто пътник. Получих тежки травми – счупвания на гръбначния стълб, дясно бедро и шест ребра. Счупаването на гръбнака ме парализира от кръста надолу и изгубих напълно възможността да се движа самостоятелно. Така на 19 години аз станах 100% инвалид. За шест години претърпях общо шест гръбначни операции. Въпреки тях изкривяването остана. Това е травмата, заради която аз не мога да ходя до ден-днешен, вече 13 години. Изпитвам всекидневни болки в областта на гърба и кръста.

Но от тази година аз имам надежда. Проведох медицински преглед при проф. Зафер Оркун Токташ, неврохирург от болница „Медикъл Парк“ в гр. Истанбул. Становището на специалиста беше, че с оперативна намеса изкривяването може да бъде напълно коригирано. Това се случва с поставяне на метални импланти в гръбнака, като по време на операцията ще ми бъде направено и трансплантиране на нерви. Операцията ще бъде извършена в болница „Медикъл Парк“ в гр. Истанбул. За да се случи това, са нужни 60 000 лв., с които аз не разполагам. Сумата включва разходите по операцията – реконструкция на гръбначен стълб и трансплантиране на нерви, както и транспорта и други разходи по време на болничния престой и лечението ми.

Въпреки всичко, което ми се случи, аз завърших висшето си образование, макар че заради физическото си състояние трябваше да се простя с мечтата за военноморското училище. Сега, когато имам надежда, че животът ми може да се промени, се обръщам към всеки един от Вас с апел за помощ.

Докато набирам средства за операцията, ежедневно тренирам и не губя вярата си, че един ден всичко ще бъде както преди.

С уважение към Вас!

Христина

Обединена Българска банка, клон Левски

BIC код: UBBSBGSF

IBAN: BG31UBBS80021088675417

Христина Йорданова

PayPal – [email protected]

2 коментара за “Зов за помощ

 • 18.05.2018 в 17:06
  Permalink

  Ако това на снимката е нейният гръбнак, със сигурност нищо не може да се направи.

  Отговор
 • 18.05.2018 в 19:00
  Permalink

  да не ти се налага някога да се надяваш за нещо такова ! Винаги има надежда !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!