6 четения

В света на модата все още доминират мъжете

Мъжете доминират във всички индустрии и светът на модата не прави изключение – в него ръководните позиции се заемат от дами едва в 14 процента от случаите, пише в. „Метро“.
Таблоидът цитира годишния доклад „Глас рънуей“, който следи за половото неравенство във фешън бранша. Парадоксален е фактът, че главните потребители на модата са жените, които харчат за модни изделия три пъти повече от мъжете. Но когато стане въпрос за ръководни постове, те стават малцинство.
В Нюйоркския фешън институт 85 процента от студентите са от женски пол. Но след като се дипломират, те получават работа, която не им осигурява кариерно развитие.
Тридесет процента от респондентките били убедени, че ако си позволят майчинство, то би се отразило на кариерата им и на израстването им в службата.
В областта на медиите, занимаващи се с мода, положението също е тревожно. В издателството Конде Наст, под чиято шапка излизат изданията „Вог“, „Гламър“, „Татлър“ и др. има наети три пъти повече жени от мъже. Но дамите получават средно 66 процента по-ниски възнаграждения, в сравнение с представителите на силния пол.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!