18 четения

Френски скулптор представи робот, който е създал с помощта на триизмерен принтер

Френски скулптор изведе майсторенето на ново ниво, като разработи робот в естествен ръст от евтини платки и пластмасови части, които всеки може да свали от интернет у дома и да създаде с триизмерен принтер, съобщи Ройтерс.
Автономните роботи хуманоиди в естествен ръст дълго време бяха от компетенцията на финансирани с милиони долари лаборатории за развитие и холивудски компании, продуцирали филми като „Аз, роботът“ и „Блейд Рънър“. Гаел Ланжвен показа своя робот „ИнМуув“ в рамките на конференция за технологиите в Париж. Черно-белият робот хуманоид е създаден с части, с които човек може да се снабди безплатно в интернет.
Ланжвен поясни, че започнал да разработва роботизираната ръка преди около 7 години и че предоставил скиците й, за да може хора да я използват като протеза.
„Продължих да проектирам останалите части – бицепси, рамене, торс, глава – отбеляза той. – Всеки път, когато скицирах част от корпуса на робота, споделях скицирането в интернет и го правех достъпно за желаещите да проследят осъществяването на проекта. Следващата стъпка ще е да се подобри изкуственият интелект на робота.“

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!