75 четения

Ученици и учители препълниха главната улица на Лясковец

Десетки ученици и учители в пъстро шествие препълниха главната улица на Лясковец – „Трети март” и централния площад „Възраждане”. С плакати на своите патрони и с ликовете на Солунските братя, с развети знаменца, балони, гълъби, слънца и цветя в ръце, учители и деца озариха деня на националната ни гордост. Под звуците на „Върви, народе възродени!” тържественото шествие, водено от фанфарния състав, мажоретките на СУ „Максим Райкович” и знаменосците на училищата, прекоси площада на града под бурните аплодисменти на гражданите. Пред откритата сцена момичета от мажоретния състав изиграха своя танц, облечени в новите си празнични одежди. С нови облекла са и младите музиканти от фанфарния колектив на училището. Те получиха екипите си в навечерието на патронния празник, а мажоретките бяха зарадвани с красиви костюми в навечерието на 24 май. Минути след това всички ученици показаха своите изпълнения на сцената в читалището.

В НЧ „Напредък-1870” присъстващите бяха поздравени с най-българския празник от кмета на общината д-р Ивелина Гецова. В словото си градоначалникът пожела на учителите да са винаги така предани на благородната си мисия да дават знания, на учениците – освен здраве, пожела да бъдат отговорни и ученолюбиви, а на културните дейци – все така да пазят духовните ценности и да развиват с любов и отдаденост изкуството.

По традиция концертната програма бе открита с „Химн на Кирил и Методий”, съвместно изпълнение на двата училищни хора на гимназията – вокална група „Синигерчета” и студио „Славееви гласове”. Рецитали, възхваляващи делото на първоучителите, песни „Вече мога да чета”, „Учителко, целувам ти ръка”, танци и хора, стихове за България – всички изпълнения бяха тематично обвързани с Деня на Светите братя. Третокласници от НУ „Цани Гинчев” и СУ „М. Райкович” сложиха край на концертната програма с песен и танц за Родината – „Моята слънчева България” и „Обичам те, България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!