56 четения

Ученици и учители в Павликени получиха признание по случай 24 май

С ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ В ПАВЛИКЕНИ ЧЕСТВАХА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ.

„Славянската писменост в двете й форми – глаголицата и кирилицата, е уникален духовен подвиг. Българският княз Борис I e прозрял, че народите преуспяват в историята тогава, когато редом до възвишения учител застанат прозорливият владетел и преданите ученици“, каза в словото си кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Четири колектива получиха грамоти и парични награди за успехите си през годината. Наградени бяха екипът на ДГ „Слънце” в Павликени за организирането и провеждането на Националния конкурс „Слънце пее и грее“, педагозите от детската градина в с. Караисен за 45-ата годишнина от основаването й и за реализиран проект „Красотата е около нас“, както и колективът на ПГАТ „Цанко Церковски“ за специалната почетна награда за принос в професионалното образование. Отличие получи народният оркестър „Извор“ при читалище „Братство-1884“ за постигнати високи художествени резултати и достойно представяне на Павликени в националните медии.

Петима са носителите на наградата „Учител на годината“, които получиха почетна грамота и парична премия: Карол Каролов и Никола Николов – старши учители по физическо възпитание и спорт, Боряна Върбанова, старши учител по музика и Лидия Владимирова, старши учител по български език и литература. И четиримата преподават в СУ „Бачо Киро“ в Павликени. Отличена беше и Марийка Терзиева, старши учител в начален етап в ОУ „Бачо Киро“ в Бяла черква.

Индивидуална награда – почетна грамота и парична награда, беше дадена на учителите от ОУ „Св. Климент Охридски“ Любка Трифонова, Юлия Станчева, Стефка Христова, Илина Стефанова, Емил Ненков и Виолета Петрова.

СЕДЕМ МЛАДЕЖИ ПОЛУЧИХА ПРИЗА „УЧЕНИК НА ГОДИНАТА“ ЗА ОТЛИЧНОТО СИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА областни и национални нива на олимпиади, състезания и спортни мероприятия. Това се Йоанна Георгиева за второ място на националния ученически журналистически конкурс, Преслава Пенева за първо място в областния кръг на националното състезание „Ключът на музиката“, Даниел Дечев за трето място в областния кръг на олимпиадата по математика, Денислав Стоянов за второ място на финалния кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие“ – всички те са от СУ „Бачо Киро“ в Павликени. От ПГАТ „Цанко Церковски“ беше награден Виктор Тодоров за първото му място в конкурса за есе за 3 март. От ОУ „Бачо Киро“ в Бяла черква беше отличен Траян Прашков за първото му място в националния конкурс за есе „Куба – далечна и близка“.

С грамота и предметна награда бяха удостоени и Белла Панайотова, Борислав Станев, Мария Звездева, Галя Ганчева, Теодора Георгиева, Мелиса Асенова, Николай Тошков, Тихомир Узунов и Деница Прокопиева.

Ученическите формации на СУ „Бачо Киро“ – училищен отбор по хандбал момчета VVII клас, клуб „Млад журналист“, театрален състав, училищен волейболен отбор момичета – VVII клас, училищен волейболен отбор девойки – XIXII клас, и училищен волейболен отбор юноши – XIXII клас, бяха отличени с грамота и предметна награда.

С грамота и парична премия бяха удостоени и самодейни състави, културни и читалищни дейци.

Всеки от абитуриентите през тази година по традиция получи паметен знак – вимпел с посвещение „Сбъднете своите мечти!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!