394 четения

Трета марка бира ще има във Велико Търново, колекционерски 6000-кубиков шевролет ще е символът й

Петър Стефанов започва да прави крафт пиво по тайна рецепта в новата си пивоварна

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТРЕТА МАРКА БИРА, разбра „Борба“. След „Болярка“ и „Бритос“ известният бизнесмен и собственик на вериги заведения Петър Стефанов отваря своя малка пивоварна. „Ще правим своя марка крафт бира, която ще носи името и на града. Разбира се нашите възможности са доста по-малки от тези на двете ни големи пивоварни, но ще се постараем да предложим нещо много по-различно и ново. В развитите европейски градове и особено в Германия и Чехия, където бирените традиции са развити, всеки регион си има собствена марка, която е и като атракция“, коментира той. Дълго време Стефанов е проучвал рецепти, докато накрая известни технолози са създали неговата. „Пазим съставките и пропорциите в тайна, за да не ни имитират, защото очакваме нашият продукт да се радва на голям интерес“, шегува се бизнесменът, който държи доста заведения в района, както и по Черноморието. Третата марка местна бира ще е непастьоризирана и с малка трайност, като през соца. Дрождите в нея са живи, както в истинско кисело мляко. Трайността на живата бира е много малка – до 1-2 седмици, в зависимост от сезона и съхранението. Тя е по-вкусна, съдържа и повече полезни вещества.

КОЛЕКЦИОНЕРСКИ ШЕВРОЛЕТ ЩЕ Е СИМВОЛЪТ НА НОВАТА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА БИРА. Машината е модификация SSR и е тунингована, като в момента чипът й позволява мощност от над 400 коня. Двигателят е 6000 кубически сантиметра. „Закупих я от ирландец, в света са произведени около 20 хил. такива коли, но сега са останали по-малко от половината. Тази, която имам, е и доста подобрена.С нея ще рекламираме новата ни бира“, довери Петър Стефанов. Колата вече направи и първите си обиколки из старата столица и е обект на огромен интерес.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Трета марка бира ще има във Велико Търново, колекционерски 6000-кубиков шевролет ще е символът й

  • 21.05.2019 в 11:42
    Permalink

    Чудесна идея ! Три коня вече си е състезание. Три пивоварни в града, ще е истинска конкуренция и щом се набляга на качеството, печелим всички. Само едно нещо бих казала на господин Стефанов, ако поиска да чуе: Не назовавайте пивото „велико“, че който са кръстили велик, за кратко му е било великото. А и името на града ни не е било „Велико“, когато е имал истинско величие.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!