11 четения

Новият шеф на ОФК „Локомотив“ Георги Бижев иска сериозна бройка местни играчи в представителния тим

Детският тим на „Локомотив” спечели турнир, в който се включиха и отборите на „Янтра” (Полски Тръмбеш) и „Халастелек” (Унгария). Надпреварата бе организирана в чест на празника на Горна Оряховица. Воденият от Илия Пендов отбор, съставен от набор 2005 и 2006 г., спечели първото място след две разгромяващи победи над съперниците. Втори се класираха момчетата от Полски Тръмбеш, а гостите от Унгария останаха трети. Последната среща от турнира се изигра на представителния стадион „Локомотив”, а купата на победителите връчи новият президент на „Локо” Георги Бижев. Отборът му посвети тази първа купа, спечелена под негово ръководство, с надежда, че предстои по-добро бъдеще за школата.

Първата среща на новото ръководство на клуба бе именно с треньорите от детско-юношеската школа на клуба. Основната тема на разговора бе може ли да се захрани мъжкият отбор с местни играчи.

Първият от трите основни приоритета на Георги Бижев е политика на внедряване на местни момчета в представителния отбор, като 1/3 от играчите в отбора да са продукт на местната школа.

Вторият приоритет е да се върнат спонсорите и въобще да се привлече бизнесът в подкрепа на „Локомотив”, а третата основна задача на новото ръководство е да върне публиката на стадиона.

Сегашният треньорски екип си тръгва и първата грижа на новото ръководство е да намери нов наставник на представителния отбор. Водят се преговори с няколко треньори и до няколко дни се очаква конкретен резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *