Повече от убедителен старт в автомобилния шампионат за „Мегапорт“

Мирослав Ангелов спечели рали „Дряново“, Емил Денев първи в клас RC3

Екипажът на „Мегапорт“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечели първата си победа в генерално класиране от националния шампионат. Представителите на великотърновският клуб завършвиха начело на колоната в първия ралиспринт за сезона, проведен в Дряново. За двамата това бе второ участие в тази дисциплина и дебютен старт с новия им автомобил „Шкода Фабия R5”. Ангелов и Сивов нанесоха удара си в последната от трите скоростни отсечки – 13,74-километровата Царева ливада 2. Екипажът подобри собственото си постижение от първия старт на същото трасе с повече от 14 секунди и по този начин изпревариха лидерите в класирането до момента Йордан Атанасов/Янаки Янакиев АРТ Рейсинг тим с „Мицубиши Лансър Ево 9” с 4,38 сек.

Атанасов и Янакиев направиха най-слабото си каране именно в заключителната отсечка, завършвайки на повече от 4 секунди след сливналиите Георги Василев/Стефан Добрев с „Мицубиши Лансър Ево 9”.

В крайното класиране двата екипажа съответно са втори и трети.

Първа победа с новия си състезателен гащеризон, получен като подарък за 60-ия рожден ден, записа Емил Денев, който в партньорство с Богомил Ненов, с „Рено Клио” спечелиха класирането на RC3 – 25:44.58 минути. Двамата също са състезатели на „Мегапорт“. Общо 24 екипажа стартираха в рали „Дряново“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *