7 четения

Весела Лечева в с. Раданово: „Малките населени места са в периферията на националната политика“

ЗА РАЗБИТИТЕ ПЪТИЩА, НИСКИТЕ ДОХОДИ И ЛИПСАТА НА ПОМИНЪК В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ГОВОРИХА жителите на Полски Сеновец и Раданово в община Полски Тръмбеш с народния представител от „БСП за България“ Весела Лечева.

„Малките населени места са в периферията на националната политика. Те не са във фокуса на управляващите, защото там има малко избиратели; важни са им големите общини, София и Пловдив“, коментира след разговорите си в тези населени места Весела Лечева.

Липсата на социален живот тормози много от живеещите в селата. Те разказаха как имат нужда да се срещат повече и да се чувстват сигурни в собствената си държава. „Мнозинството в Народното събрание създаде поредния скандал, като отхвърли закона за възрастните хора, който предложихме. Нашата цел беше да се създаде национална стратегия за пълноценен и активен живот за хората над 60-годишна възраст. Предложихме конкретни мерки и политики за подкрепа за социалното включване, за здравеопазването и образованието, за грижа за възрастни хора в приемно семейство, за постигане на равни възможности на възрастните хора в обществения живот. Всичко това беше отхвърлено“, припомни Лечева. Тя посочи, че БСП предложи да бъде създаден специален фонд „Подкрепа на възрастните хора“ към министъра на труда, а към Министерския съвет да има специален национален съвет за възрастните хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!