43 четения

34 кандидати се конкурират за 23 директорски места на училища в областта

34 СА КАНДИДАТИТЕ ЗА 23 ДИРЕКТОРСКИ МЕСТА НА УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в старата столица инж. Розалия Личева. Според подадените документи, има кандидати, които са посочили, че имат желание да се състезават за директорския стол в седем учебни заведения. Шампион обаче е пуснал своето CV за осем училища.

Желанията на участниците в директорските конкурси са разпределени така, че за всяко училище има минимум по един и максимум по петима кандидати. Основното училище в Долна Оряховица и ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица са двете училища с най-много кандидати – по петима. За школото в търновското село Леденик няма нито един желаещ.

Комисията за допускане до участие в конкурса вече е разгледала документите и всички кандидати ще бъдат уведомени за решението й. След това предстои да бъдат сформирани комисиите за всяко училище. В комисиите винаги има по един представител на Регионалното управление на образованието, на съответната община, на обществения съвет в училището и на Министерството на образованието и науката.

22 училища в областта и Общинското общежитие „Колю Фичето“ във Велико Търново си търсят нови директори. Шест са училищата в община Велико Търново – ОУ „Христо Ботев“, ПМГ „Васил Друмев“, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец, ОУ „Христо Ботев“ в Ресен и ОУ „Васил Левски“ в Леденик.

В община Горна Оряховица девет училища ще бъдат с нови управници след края на конкурсите. Това са трите основни училища в града – „Иван Вазов“, „Св. П. Хилендарски“ и „Св. св. Кирил и Методий“, средните училища „Вичо Грънчаров“ и „Георги Измирлиев“ и Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“. Основните училища в Долна Оряховица, Писарево и Върбица също ще са с нови директори на 15 септември.

Конкурси има пуснати за СУ „Максим Райкович“ в Лясковец, СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш, ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов и СУ „Св. Климент Охридски“ в стражишкото село Камен. Три училища в Павликени са с вакантни директорски кресла – ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Бачо Киро“ и Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!