Горещи новиниНовини

Държавен чиновник от търновски офис хванат да бракониерства със служебна лодка

ВИСШ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ОТ РЕГИОНАЛНИЯ ОТДЕЛ НА «НАДЗОР НА ЯЗОВИРНИ СТЕНИ И СЪОРЪЖЕНИЯТА КЪМ ТЯХ» (НЯСС) ЗА ЦЕНТРАЛНА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ С ОФИС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО е заловен като бракониер в забранения за риболов язовир «Христо Смирненски» над Габрово, разбра «Борба». Това е станало при акция на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Икономическа полиция – Габрово. Началникът Красимир Цанев, известен като Краси Рибата, е заловен да бракониерства със служебната моторна лодка на НЯСС. Случката е от 21 май, но в момента се прави опит да бъде покрита, а чиновникът оневинен, алармираха запознати. Заедно с него е спипан и друг известен риболовец, популярен като Флейтата.

За акцията бе съобщено на 21 май от офиса на ИАРА – Габрово. Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Габрово, извършиха съвместна проверка със служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР Габрово на язовир „Христо Смирненски“, целогодишно забранен за риболов, тъй като представлява вододайна зона на Габрово.

В ХОДА НА ПРОВЕРКАТА СА БИЛИ ЗАЛОВЕНИ ДВЕ ЛИЦА, ИЗВЪРШВАЩИ РИБОЛОВ НА БЯЛА РИБА ОТ ЛОДКА. Образувана е полицейска преписка, а на лицата са били съставени два акта съгласно закона за рибарство и аквакултура. При акцията е иззета гумена лодка с двигател. Уловената от двамата мъже риба е била върната обратно във водоема. В съобщението не се съобщава кои са бракониерите. Служителите на ИАРА Габрово са прибрали лодката, която се оказала собственост на офиса на НЯСС във Велико Търново. НЯСС е към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Впоследствие лодката е откарана за експертиза в централата на ИАРА в Бургас. След акцията Цанев опитвал да накара подчинените си да съставят фалшиви документи, според които той е бил в отпуск по време на нея и нямало как да бъде санкциониран. Целта била да се прибере тихомълком моторната лодка от Бургас, за да не стигне скандалът до шефовете му от агенцията в София, казват запознати.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 thoughts on “Държавен чиновник от търновски офис хванат да бракониерства със служебна лодка

  • Те да бракониерстват а редовните риболовци изпит да полагат.Смешници

    Отговор
  • Не ми стана ясно, като сте ги хванали защо сте върнали рибата обратно нали остава като доказателство. Не ми е ясно как разгласявате такива глупости като тия от ИАРА са такива, че няма на каде. Що се касае до разгласяването на лични данни бих посъветвал служителя да Ви запознае с неговия адвокат във връзка с новия закон на защита на личните данни.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *