48 четения

Елена Чамуркова представи романа си „Обществена поръчка“

Бившият политически репортер на в. „Борба“ представи преди броени дни в „Клуб 7“ първия си роман. На презентацията бяха много нейни колеги, приятели, познати и ценители на литературни творби. „Обществена поръчка“ е политически трилър, в който се преплитат художествена измислица и реално случили се събития. Всички герои нямат своите конкретни прототипи, а са събирателни образи и представят различни модели на поведение.

„Обществена поръчка“ е роман за властта. Той изследва как властта променя хората и как изкарва наяве техните негативни черти. Става дума за икономическа, политическа и медийна власт и за срастването помежду им.

„Властта по принцип има много лица. Тя може да е добра и грижовна, но може и да е с обратен знак, а за съжаление, години наред в страната ни властта – която и да е тя, се грижи повече за себе си, отколкото за хората. А трябва да е обратното – както е казал Аристотел, властта трябва да е за общото, за общественото благо, а не за това да се дават обществени поръчки на тесен кръг приближени до властта хора“, коментира Чамуркова. И уточнява, че в романа не става дума за една конкретна обществена поръчка, а за явлението, което е синоним на корупция и злоупотреба с власт.

В 300 страници „Обществена пръчка“ проследява две сюжетни линии – рутинното ежедневие на един кмет, подготовката за местни избори и самата предизборна кампания, както и работата на главна редакторка на тиражен вестник и нейния екип.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!