64 четения

Времена. Управител на фирма с 9 присъди отива в затвора за 4 г.и ще плаща 20 000 лв. за брутално изнасилване

УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА ЗА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ В. ТЪРНОВО влиза в затвора за 4 г. и ще плаща 20 000 лева за брутално изнасилване на много по-голяма от него жена, реши Районният съд в старата столица. Тя е поискала 70 000 лева за насилието над нея, но съдът е дал по-малко от половината, а освен това изнасилвачът ще плаща и 1400 лв. съдебни разноски.

Т. М. е с основно образование, ерген и с 9 предишни присъди за престъпления против личността и посегателства, сочат мотивите по делото. Освен като управител на фирма извратеният млад мъж е давал и кафе машина под наем, от която е получавал по 300 лева на месец. Според неговите показания пред съда от търговията с плодове и зеленчуци той си докарвал месечно между 1500 и 1800 лева. От няколко месеца обаче е зад решетките, а при потвърдена присъда от следваща инстанция ще лежи още четири години.

ГРОЗНИЯТ СЮЖЕТ СЕ РАЗИГРАВА В ТЪРНОВСКО СЕЛО в началото на август м. г., където мъжът имал къща, но иначе живеел в търновски квартал. В. била на годините на майка му и имала две деца, които били на гурбет в чужбина. Тя отишла в хранителния магазин на центъра на селото да си пазарува и да търси кой да й окоси люцерната в двора още същата вечер и да я прибере. На маса пред бакалията бил и Т. М. заедно с други. Той започнал да се задява с жената и обещал да намери косач. Тя си тръгнала и привечер отишла отново в центъра да търси обещания работник, но такъв нямало. Бизнесменът още бил там и отново започнал да я задиря и подмята неприлични и похотливи намерения. В. се прибрала в дома си, но по тъмно Т. се появил и влязъл в жилището насила. През това време тя говорела по телефона с децата си и те разбрали, че става нещо лошо с майка им. Насилникът разкъсал дрехите на жената, заплашил я с убийство, псувал на воля и сипел ужасни думи по неин адрес. Тя се съпротивлявала, доколкото може и през цялото време му казвала, че може да му бъде майка.

Междувременно успял да изключи мобилния й телефон, но след насилието все пак се съгласил да го включи. През това време децата на жената успели да се обадят на кмета на селото, който извикал полиция. След като задоволил нагона си, Т. отишъл при друг от селото и го помолил да го закара до апартамента му във В. Търново. Пристигнала полиция и заварила насилената жена в ужасно състояние, в синини по цялото тяло. Веднага след това Т. бил арестуван в старата столица за зверското си деяние. По време на разследването той се опитал да вмени вина на жената, която му била искала 10 000 лева и имал близки отношения с нея и преди това. Заради тази измислена близост той смятал, че нямало изнасилване, а тя просто се дърпала.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Времена. Управител на фирма с 9 присъди отива в затвора за 4 г.и ще плаща 20 000 лв. за брутално изнасилване

  • 30.05.2018 в 6:39
    Permalink

    И как Съда, или по-точно Агенция по вписванията е допуснала човек с основно образование да бъде Управител на? Съда да си прочете Законите.
    Някой умник би ли споделил?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!