103 четения

Хитмейкърът Криско пред „Борба“: „Подготвяме нещо ударно с легендарен български изпълнител”

На 7 юни ще представим новия клип

 

ТИЙНИДОЛЪТ И ЛЮБИМ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА – ПЕВЕЦЪТ КРИСКО, УСПЯ ДА НАПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА. Той е носител на многобройни награди сред които няколко пъти подред „Певец на годината“ на БГ радио и BOX TV, бил е два пъти жури в най-популярния музикален формат X Factor, а всяка негова песен се превръща в огромен хит. Парчетата му имат милиони гледания в YouTube, а неотдавна направи и турне в САЩ. Зад гърба си има дуети със Слави Трифонов, Мария Илиева, Гери-Никол, Павел и Венци Венц. Изпълнителят на „Дали това любов е“ бе сред звездите в концерта в Горна Оряховица, част от Coca Cola Energu Tour. Зад кулисите на музикалното събитие той сподели за читателите на „Борба“ какво предстои за него в творчески план и как оценява резултата от последните си проекти.

 

Последната изненада, която поднесе на публиката, бе дуетът ти със Слави Трифонов. Как се стигна до тази колаборация и общата ви песен „Гледай как се прави“, която за месец се сдоби над 21 млн. гледания в YouTube?

– Ние сме приятели от известно време. Все по-често започнахме да се чуваме и виждаме и аз направих едно парче, което реших да му предложа. Пуснах му го, обясних кои части може да изпее той и веднага се съгласи да запишем песента.

Очакваше ли толкова грандиозен успех на дуета ви?

– Да, очаквах да бъде много интересно за публиката, защото колаборацията е много неочаквана и най-важното – двамата успяхме да направим така, че да звучим логично заедно в едно парче.

– Как успя да се наложиш на музикалната сцена и да превърнеш своя собствен стил в толкова лесно разпознаваем и обичан от меломаните?

– С постоянство и дисциплина. Това са двата най-важни фактора. Талантът е много малка част от нещата, които трябва да притежава един артист, за да постигне успех.

Неотдавна издаде kнигата „Пътят нагоре“, която описва премеждията и незабравимите моменти от началото на кариерата ти до постигането на челни места във всички музикални класации. Какви са отзивите ти от този проект?

– Отзивите са страхотни. Там по-скоро бях изненадан, отколкото парчето със Слави, защото получавам невероятна подкрепа от много родители, които казват: „Купихме книгата, преди да я дадем на децата си, първо ние я прочетохме. Много сме впечатлени“. Щастлив съм да чувам такива неща, защото с нея успях да увлека няколко поколения.

– А как дойде идеята за книга?

– Отбелязвам 10 години на сцена и исках да направя нещо различно от голям концерт.

Утре е голям празник – 24 май – модерно ли е четенето?

– Все по-модерно става заради младите хора – влогъри, които също издадоха книги. Тях ги следят много от подрастващите и децата и покрай тях се възвърна модата на книгите. Дано продължи в същия дух.

Освен изпълнител ти си и продуцент, в коя роля се чувстваш по-комфортно?

– Последните няколко години по-скоро се чувствам бизнесмен – продуцент, отколкото музикант, защото това ми е много интересно. Тепърва ще има изненади за феновете. Подготвяме нещо ударно и следващият артист в моята музикална компания е легендарен български изпълнител, който няма нищо общо с рапа и хип-хопа. На 7 юни ще представим новия му клип.

 

Създаваш парчета за разнообразни изпълнители, в това число и за поп фолк певици, прави ли те горд, че си успял да наложиш свой стил и в другите музикални жанрове?

–Не се чувствам горд от това, защото не бива да се дели музиката на жанрове, а на хубава и лоша. Аз не отричам нито един стил, който не слушам, защото щом той съществува има и своята аудитория. Това означава, че има своя живот

Щастлив ли си в момента?

– Много съм щастлив, чувствам се във върхова форма!

Ще има ли време за почивка през лятото?

– Не. Докато съм жив ще правя експерименти и ще опитвам нови неща, трябва да се живее на макс.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!