Приключенската игра на Царевец „Средновековни криминални загадки – Тайната на деветте ключа“ е подаръкът за децата в Старата столица от страна на Община Велико Търново

Общинската агенция по туризъм и Регионалния исторически музей за 1 юни. Навръх Международния ден на детето малчуганите и техните придружители – родители, близки и пр., ще могат безплатно да разрешат ребусите и тайните на царския двор, скрити зад портите на крепостта. Играта на Царевец започва в 10,00 ч. и ще продължи до 14,00 ч., а в специална шатра на площад „Цар Асен I” участниците ще получават напътствия и указания. За тях входът на Царевец също ще е безплатен.

Играта „Средновековни криминални загадки – Тайната на деветте ключа“ е един от новите туристически продукти в нашия град. Разработката е на принципа на компютърните игри, но действието е „на живо“. И през настоящия туристически сезон любителите на мистериите могат да се включат в играта всеки ден, като закупят билети от Туристическия информационен център. Те са на цена от 5 лева. Отделно се заплаща и входът в крепостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *