45 четения

Проектът за младежка телевизия на СУ „Вела Благоева“ достигна финала на национално състезание

ПРОЕКТЪТ ЗА МЛАДЕЖКА ТЕЛЕВИЗИЯ НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ДОСТИГНА ФИНАЛА на националния етап на международно състезание за социални и бизнес иновации на Джуниър Ачийвмънд. Последните интервюта вече са минали и остава само финалистите да научат окончателните резултати.

Ръководител на тийнейджърския екип MYLD е Ивалина Климентинова, а основен двигател на телевизията е ученикът Лъчезар Лазаров.

Идеята за младежки телевизионен канал е на председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов. Учениците от СУ „Вела Благоева“ са тези, които са започнали да разработват и осъществяват проекта.

Телевизията ще се излъчва безплатно на собствен домейн в интернет, след това ще бъде сформиран творчески екип от още средни и висши училища във Велико Търново и региона.

Лъчезар тази година завършва ХІ клас и е собственик на музикална телевизия, автор е на два филма, които е направил заедно със свои съученици. Създал е телевизията си KingstonTV, когато бил едва на 15, заедно със своя приятел Денис Живков, който живее във Варна. Двамата започнали с един компютър, софтуер, който да пуска музиката и песни, които можели да преброят. После бързо набрали скорост и сега вече са трима. Към екипа се е присъединил и Радослав Илиев, който е на 17 и живее в Холандия. А зрителите на тяхната телевизия са повече от 300 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!